Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, вицепрезидент, министър-председател на ОАЕ

...
Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, вицепрезидент, министър-председател на ОАЕ
Коментари Харесай

Владетелят на Дубай стартира кампания за 1 милиард хранения

Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, вицепрезидент, министър-председател на ОАЕ и държател на Дубай, започва акцията за даряване на 1 милиард хранения в неделя.

Новата акция е ориентирана към обезпечаване на устойчива хранителна помощ за уязвими общности.

„ Братя и сестри, съгласно нашата годишна традиция с настъпването на свещения месец, ние имаме удоволствието да обявим стартирането на плана за дарения „ Един милиард хранения “ по време на месец Рамадан. Нашата цел е да осигурим стотици милиони ястия стабилно за десетилетия напред посредством този дарителски план, като подсигуряваме продължаваща щедрост за хората в ОАЕ и непрекъсната добрина “, написа Шейх Мохамед в Twitter.

Владетелят на Дубай сподели, че един на всеки 10 души в света страда от апетит.

„ Като вярващи, наш филантропичен, честен и ислямски дълг е, изключително през месеца на поста, да протегнем ръка за помощ на нуждаещите се и да нахраним гладните “, сподели той.

Дарителският фонд за храна, който ще започва в границите на акцията, е ориентиран към битката с глада. Освен това има за цел да способства за интернационалните старания, ориентирани към обезпечаване на сигурност на храните за страните, които се борят с хранителната неустановеност.

Фондът ще се концентрира върху поддръжката на жертвите на спорове, естествени бедствия и рецесии от целия свят,

както и към спомагателното усилване на приноса на ОАЕ към международните старания за премахване на глада, в сходство с задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване до 2030 година

Кампанията отваря вратата за институции, компании, предприемачи и обособени лица да допринесат за устойчивата и непрекъсната филантропична активност посредством дарителски фондове, които поддържат планове за общностно и обществено развиване, се споделя в изказване на офиса на шейх Мохамед.

Владетелят на Дубай също по този начин добави, „ малко, само че постоянно и трайно подаяние е по-добро от забележителна сума, която в последна сметка е еднократна. Нека Аллах ни направлява всички към всичко, което е положително и да отбрани нашата нация от всичко, което е зло “, написа шейхът в Twitter.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР