Шесторният убиец Росен Ангелов – Горския човек е бил на

...
Шесторният убиец Росен Ангелов – Горския човек е бил на
Коментари Харесай

Стана ясно в какви опасни военни мисии в чужбина се е сражавал убиецът от Нови Искър

Шесторният палач Росен Ангелов – Горския човек е бил на две задачи в Камбоджа. Извергът, ликвидирал цяло семейство поради ревнивост, се хвалел пред другари, че стрелял на месо и до момента в който минавал образование във Френския район, написа „ Телеграф “, базирайки се на МВВ и армията. Именно от рейнджърската задача Горския натрупал опит да оцелява в рискови условия, а от легиона усвоил тънкостите в стрелбата и укриване в горски местности, считат проверяващи.
За това Ангелов е имал задгранична подготовка, първи сигнализира вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов. Свидетели, разпитани в хода на следствието, удостоверили тази информация.
Горския човек разказвал обстойно и необятно, че бил рейнджър с две задачи в Камбоджа. „ Сините каски “ бяха включени в мироопазващата интервенция на Организация на обединените нации през май 1992 година, като през нея минават общо 1300 български наемници.
Първият транш бойци бяха необучени и зле оборудвани, спомнят си участници в интервенцията. Голяма част от рейнджърите, пратени да усмиряват алените кхмери, се прибраха у нас с разнообразни венерически заболявания, с екзотични животни, измежду които маймуни, питони и д.р. Немалка част от тях стъпиха на родна земя с разнообразни депресивни разстройства и уплахи. Други пък импровизирано стана ясно още в края на 1993 година, когато завърши и втората задача, са се прибрали инфектирани със СПИН, само че не са били картотекирани към Българската войска.
Росен Ангелов твърдял още, че преди години бил и на образование във Френския легион. Това обаче няма по какъв начин да бъде доказано публично, защото организацията не дава такива данни.
Очаква се през днешния ден полицията и прокуратурата да дадат детайлности за детайлите и разкритията по следствието на шесторното ликвидиране в Нови Искър, осъществено в новогодишната нощ.
Вътрешният министър Валентин Радев съобщи в задатък през вчерашния ден, че информацията на брифинга с специалисти ще постави завършек на спекулациите по случая с доказателствата, които по думите му са безспорни. Министърът заяви, че главните експертизи, които потвърждават, че Росен Ангелов е причинител на жестокото закононарушение, са подготвени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР