Шесто попълнение в своята серия от компактни фотоапарати RX100 представи

...
Шесто попълнение в своята серия от компактни фотоапарати RX100 представи
Коментари Харесай

Sony представи компактния фотоапарат RX100 VI



Шесто попълнение в своята серия от компактни фотоапарати RX100 показа Sony. Нека минималният размер на тези устройства не ви подлъгва. Те са оборудвани с огромни 20-мегапикселови датчици (диагонал от 1 инч) и оферират впечатляващо качество на облика.

Моделът Cyber-shot RX100 VI (DSC-RX100M6) идва с обектив с най-големия оптичен обсег в серията – 24-200мм (при приравняванкъм към 35 мм сензор). Блендата пък варира от F2.8 до F4.5. Както и при предходните устройства обективът носи логото на немската компания Zeiss.

Прочетете още: Висш управител на Sony чака пълноформатна безогледална конкуренция в границите на година

Според Sony високата степен на доближаване прави апарата сполучлив избор за всевъзможен вид снимане – всекидневие, пейзажи, портрети, спорт, дива природа и всичко останало.

Новият модел е оборудван с 1,0-типов 20,1-мегапикселов Exmor RS CMOS датчик за изображения с DRAM чип и освежен челен LSI BIONZ X процесор за изображения, който форсира оптимално времето за обработка и усъвършенства качеството на фрагмента във всевъзможен вид среда на снимане. Наред с това, RX100 VI разполага с усъвършенствана автофокусна система (Fast Hybrid AF) с 315 точки с фазово различаване на датчика, който може да реализира фокус за едвам 0,03 секунди. Според компанията това е най-бързият в света автофокус в фотоапаратите с 1-инчов датчик.

Sony RX100 VI предлага високоскоростно снимане с 24 фрагмента в секунда при цялостна резолюция с непрестанно AF/AE следене и основаване на 4К видео клипове с цялостно прочитане на всички пиксели без биниране. Апаратът дава опция и за записва видео в муден каданс при 250 fps, 500 fps или 1000 fps.

Обективът разполага с вградена Optical SteadyShot стабилизация на изображенията, която дава отговор на 4.0-стопа по-висока скорост на пандиза, спомагайки за попречване на размазването при снимане с по-ниска скорост на пандиза в условия на слаба осветеност или при оптимално приближение.

Новият RX100 VI е оборудван с XGА OLED Tru-Finder визьор с 2,35 млн. точки и ZEISS T. Той се прибира в тялото на камерата според от желанията на потребителя, като може да се задейства мигновено с натискане на един бутон. В допълнение, фотоапаратът разполага с сензорна опция за фокусиране и надзор на фокуса посредством допиране на LCD екрана.

RX100 VI ще се предлага на пазара в България от края на юни на цена от почти 2600 лева.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР