Шестнайсет личности и организации са номинирани за награда Русе, която

...
Шестнайсет личности и организации са номинирани за награда Русе, която
Коментари Харесай

16 личности и организации са номинирани за награда Русе

Шестнайсет персони и организации са номинирани за премия " Русе ", която ще бъде връчена довечера в Доходното здание в Русе. Това оповестиха от кметството в крайдунавския град. 

Номинираните се борят за оценки в две области - " Изкуство и просвета " и " Образование и просвета ".

С премия " Русе " всяка година се удостояват създатели, дейци, креативен екипи и организации, работещи в областта на изкуството, културата, образованието и науката, за забележителен принос и дейна активност за издигане престижа на Русе през миналата година. Отличените с наградата ще получат бронзова статуетка, направена от скулптора Георги Радулов, диплом и парична награда - за самостоятелна премия - 500 лв., за групова - 1000 лв., а за извънреден принос и дългогодишна активност - 600 лв..

На церемонията, придружена с концерт, ще бъде връчена и премия " Млад създател " - за русенски създатели в региона на изкуството и културата на възраст до 30 години с високи достижения. Тя е учредена в памет на актьорите Яна и Георги Стефанови и се съпровожда от парична сума от 600 лв. и награден знак, обезпечени от тяхното семейство.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР