Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес оглави класирането в

...
Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес оглави класирането в
Коментари Харесай

Марк Маркес най-бърз в критичната първа тренировка в Тайланд

Шесткратният международен първенец в MotoGP Марк Маркес оглави класирането в края на първата свободна подготовка преди конкуренцията за Гран При на Тайланд, която сходно на Гран При на Япония предходната седмица се завръща в кралския клас след двугодишна пауза.

Заради прогнозите за дъжд над „ Бурирам “ по-късно през днешния ден и на следващия ден сутринта първата подготвителна сесия може да се окаже основна за разпределението на местата във втората фаза на утрешната подготовка. Именно заради тази причина всички водачи направиха много бързи квалификационни симулации в самия завършек на подготовка, а в тях най-бърз беше Маркес.

Испанецът, който преди седмица на „ Мотеги “ завоюва своя първи полпозишън от три години насам, съумя да завърти обиколка за 1:30.523, с която бе с 0.032 секунди по-бърз от водача в генералното класиране в MotoGP Фабио Куартараро. Тройката след първите 45 минути за подготовка на „ Бурирам “ затваря спечелилият от надпреварата в Япония предходната седмица Джак Милър, който бе с 0.065 по-бавен от Маркес.

Лука Марини и Алекс Ринс приключиха сесията на четвърто и пето място, а топ 10 затварят Франческо Баная, Мигел Оливейра, Франко Морбидели, Енеа Бастианини и Хорхе Мартин. Първи отвън местата, даващи право на непосредствено присъединяване във втората фаза на квалификацията на следващия ден, остана Кал Кръчлоу, който бе с 0.039 по-бавен от Мартин. Британецът ще се надява прогнозите да не се осъществен и той да получи шанса да усъвършенства своя резултат по-късно през днешния ден или на следващия ден сутринта.

Самата първа подготовка бе относително чиста от към рухвания, като единствено двама водачи се озоваха на асфалта в нея. Това бяха Марк Маркес и Оливейра, които паднаха надлежно на завои 3 и 12 в началните минути на сесията. Паданията и на двамата бяха много леки и те нямаха никакви проблеми да продължат присъединяване си в тренировката.

Уикендът за Гран При на Тайланд, 17-ти кръг за сезон 2022 в MotoGP, продължава по-късно през днешния ден с втората свободна подготовка, която би трябвало да стартира в 11:05 часа българско време.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР