Шесткратният шампион на Албания Скендербеу ще получи забрана да играе

...
Шесткратният шампион на Албания Скендербеу ще получи забрана да играе
Коментари Харесай

Албанци горят за 10 години за уговаряне на мачове

Шесткратният първенец на Албания Скендербеу ще получи възбрана да играе 10 години в европейските клубни шампионати, разкрива „ The Guardian “.

Информацията на английското издание се базира на информация, която е изтекла от отчет на УЕФА, който предлага на клуба да бъде неразрешено присъединяване в европейските клубни шампионати през идващите 10 години. Това не е всичко - албанците ще би трябвало да платят и санкция в размер на 1 милион евро.

В отчета се показва, че Скендербеу "уговаря футболни мачове, както никой не е правил преди в историята на играта ".

В отчета се написа още, че "клубът е работил като главно средство на проведената престъпност ".

Докладът е формиран от 53 мача с присъединяване на Скендербеу, които се считат за подозрителни. В тях са включени от другарски дуели до срещи от европейските клубни шампионати.

Мачовете са в интервала от ноември 2010 до април 2016 година.

Един от мачовете, които е разследван е на албанския тим против северноирландския тим Крусейдърс от втория квалификационен кръг на Шампионската лига, който се игра на 21 юли 2015 година.

Докладът прибавя, че клубът "не зачита целостта на играта ".

През февруари тази година хиляди почитатели взеха присъединяване в кротичък митинг в град Корча, където се намира клубът. На него бяха издигнати лозунги като: "Не убивайте нашата фантазия ", "Ние живеем за футбол, ние обичаме Скендербеу " и "Нашият град не е опасност, нашия град желае правдивост. “

Петицията беше показана и от почитателите на клуба.

Представителите на клуба, управлението и играчите не престават да отхвърлят, ​​каквото и да било присъединяване в уговаряне на мачовете.

Скендербеу е първият тим от Албания, който се класира за груповата фаза на евротурнитие - първо през сезон 2015/2016, а по-късно и през сезон 2017/2018, като и в двата случая става дума за Лига Европа.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР