Шестима моряци от трите задържани български риболовни кораба в румънското

...
Шестима моряци от трите задържани български риболовни кораба в румънското
Коментари Харесай

Шестима от задържаните в Румъния български моряци вече са си вкъщи

Шестима моряци от трите арестувани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца към този момент са в България, а другите четирима ще се приберат през днешния ден. Това заяви в телефонен диалог посланикът на България в Румъния Радко Влайков.
Става дума за тримата капитани и един от моряците, които остават, с цел да запечатат на следващия ден трите кораба.
Посланикът посочи, че корабите ще бъдат арестувани и запечатани с прокурорска заповед.
Посланик Влайков изрази задоволство от освобождението на българските моряци. Той акцентира, че през последните 36 часа напъните на българското министерство на външните работи и посолството са били ориентирани напълно към работата по освобождение на моряците, а по какъв начин ще се развие въпросът с корабите зависи напълно от румънската прокуратура. Посланик Влайков по-рано заяви, че екипажът на единия от трите арестувани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца е бил освободен, откакто е завършил разпитът на неговия капитан. По думите му след разпита на капитаните на другите два кораба, те също ще бъдат пуснати. Той добави, че близки на моряците са пристигнали на място и са им донесли облекла.
Посланик Влайков сподели преди този момент, че поради късния час на привършване на разпитите, румънските управляващи евентуално ще
Всичко за Вашата сватба
разрешат на моряци, които не съумеят да се приберат довечера във Варна, да нощуват на един от корабите и той ще бъде запечатан на следващия ден заран.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg