Шестима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен

...
Шестима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен
Коментари Харесай

Шестима министри отговарарят на обществени въпроси

Шестима министри от кабинета ще вземат присъединяване в петъчния парламентарен надзор.

Финансовият министър Кирил Ананиев ще дава отговор първи на три въпроса. Относно банкрута на застрахователна компания „ Олимпик “ и подхванатите дейности в поддръжка на ощетените български жители. Както и до какъв брой е реализирано събирането на дължимите такси от хазартния бизнес за интервала 2015-2019 година Третата тематика е за спомагателни финансови средства за учебните заведения в подтекста на насоките за работа на системата на учебното обучение в изискванията на COVID-19.

По казуса с водачите на коли, употребяващи наркотични субстанции, както и за акцията на органите на реда, при която униформените сбъркаха адрес на обвинени, ще дава отговор ръководителят на Министерство на вътрешните работи Христо Терзийски.

Въпросът към министъра на труда и обществената политика Деница Сачева е обвързван с пенсиите - политиката по възстановяване адекватността на пенсиите в България в кратковременен и дълготраен проект.

За превъзмогване на провали от „ Дъбова коритуха “ информация ще даде министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Веднага след нея на въпроси ще дава отговор министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Пред народните представители той ще би трябвало да изясни за наказателната процедура против България поради екологичната мрежа НАТУРА 2000, както и за намаляване на наличните завирени размери в значимите язовири.

Последна на трибуната излиза министърът на районното развиване Петя Аврамова, която ще дава отговор на няколко въпроса. Те са свързани с водния проблем в община Севлиево, работата на ВиК-Сливен, както и с финансовите принадлежности на държавното управление за обезпечаване построяването на общински обществени наемни жилища.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР