Шестима журналисти от Българската национална телевизия бяха наградени за безупречния

...
Шестима журналисти от Българската национална телевизия бяха наградени за безупречния
Коментари Харесай

Шестима журналисти на БНТ с приз за висока езикова култура в ефир

Шестима публицисти от Българската национална телевизия бяха наградени за безупречния български език, който сервират от екрана. Наградата се връчва за 15-а поредна година от студентите на Факултета по славянски филологии на Софийския университет “Св. Климент Охридски ”, откакто в продължение на цяла година са следили речта на публицистите от българските медии.


Водещият на “Панорама ” Бойко Василев, журналистът Георги Любенов от “Денят стартира с Георги Любенов ”, водещата на “Референдум ” Добрина Чешмеджиева, лицето на “По света и у нас ” Спас Кьосев, водещата на предаването “Култура.БГ ” Анна Ангелова и журналистката Поли Златарева от “Още от деня ” получиха тази година премията за висока езикова просвета в ефир.

“Българската национална телевизия постоянно е държала най-високо летвата за непорочност на българския език, за качествено, същинско и съществено наличие.

Именно затова актуалната премия е изключително скъпа за нас. Признанието е за всички нас от публичната телевизия, тъй като това е трудът на над 600 студенти, които са дали персоналната си оценка за всеки един от публицистите. Радостта ни е огромна, само че това прави огромна и отговорността. Надяваме се, че и за в бъдеще няма да ви разочароваме ”, означи Добрина Чешмеджиева при приемането на наградата. Деканът на Факултета по славянски филологии доцент Бойко Пенчев пожела триумф на публицистите в борбата против ширещия се в обществените мрежи нападателен език.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР