Шестгодишният Велислав Захариев, възпитаник на детска градина „Малина“ – Берковица,

...
Шестгодишният Велислав Захариев, възпитаник на детска градина „Малина“ – Берковица,
Коментари Харесай

Гордост! Шестгодишно момче от Берковица стана държавен шампион по шахмат /снимки/

Шестгодишният Велислав Захариев, ученик на детска градина „ Малина “ – Берковица, завоюва безапелационна победа в групата до 7-годишна възраст в Държавните учебни самостоятелни шампионати по шахмат за девойки и момчета, юноши и девойки от 7 до 17 години, които се организираха от 7 до 11 април 2021 година в град Казанлък, оповестиха от управата в града под Ком.
Повече от 130 деца от цялата страна, разпределени в 12-възрастови групи, взеха присъединяване в шахматните срещи в границите на пет поредни дни и макар, че е една година по-малък от съперниците си, Вели сподели отлична подготовка, извънреден състезателен дух и мотивация за победа.
С майсторските си умения реализира впечатляващ резултат, с което завоюва купата Държавен първенец!
Берковското дете се занимава с шахмат от 5-годишна възраст, тренира в шахматен клуб „ Елит “, взел участие е в доста национални шампионати и надпревари, има повече от 20 завоювани купи и медали.
Друго високо достижение за надареното дете е, че има интернационален рейтинг по типичен шахмат. Само две деца в света, родени през 2015 година, имат подобен рейтинг. Шестгодишният Велислав е градиран играч с рейтинг 1031.
"Децата на Берковица са бъдещето на нашия град! Гордеем се с теб, скъпо дете! Нека геният, който притежаваш, те води към постигане на високи върхове! ", написа от Общината в Берковица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР