Шест случая на заразни болести са установени от Регионалната здравна

...
Шест случая на заразни болести са установени от Регионалната здравна
Коментари Харесай

Пазете се! Вижте кои четири зарази мъчат врачани

Шест случая на заразни заболявания са открити от Регионалната здравна ревизия във Враца през миналата седмица, научи организация BulNws. Двама поданици на региона са лепнали варицела, други двама са се заразили с туберкулоза, а един е повален от салмонелоза. Засечен е и болен от хепатит А.
Салмонелозата е заразна токсикоинфекция, от която боледуват както домашни и диви животни, по този начин и хората. Поразява тънкото черво и се предизвиква от бактерията Салмонела. Заразяването става след изразходване на сурово или алангле месо и субпродукти, добити при преработката на заболели от салмонелоза животни.
Варицелата е вид шарка, от която боледуват основно децата до 10 години. Тя протича с обрив по кожата и се придвижва по въздушно-капков път.
Туберкулозата пък е заболяване, което в случай че не се лекува води до гибел при повече от 50% от инфектираните. Най-застрашени от заразяване и заболяване са живеещите и работещите в едно помещение с болния, само че не всеки контактен се разболява. От туберкулоза страдат най-вече хора с потисната имунна система.
Хепатит А е една от най-честите форми на жълтеницата и се предава по чревен път.
Регистрираните остри респираторни болести и грип за миналата седмица са 13 случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР