Шест процента от брутния вътрешен продукт на България се формира

...
Шест процента от брутния вътрешен продукт на България се формира
Коментари Харесай

6% от българския БВП се формира от филмовата индустрия

Шест % от брутния вътрешен артикул на България се образува от филмовата промишленост и филмовите практики у нас, сподели заместник-министърът на културата Румен Димитров на среща с ръководители на културни институции в Смолян. Основната тематика на извършената среща в Областната администрация е концепцията за възобновяване на пресечен през 90-те години кино фестивал в Смолян.

 © Българска национална телевизия / АРХИВ
Заместник-областният шеф Андриян Петров показа създадена идейна идея за образуване на кино фестивал в Смолян, който да продължи традициите на тогавашния кино обзор на млади създатели.

Заместник-министър Димитров акцентира, че провеждането на подобен фестивал носи сериозна принадена стойност за града хазаин, давайки подтик и на други промишлености и изкуства. Ако успеем да създадем тук кинофестивал, който да бъде неповторим за района, това би било отлично допълнение към културната картина на Смолян, уточни Жана Караиванова, шеф на Националния кино център.

Идейната идея планува образуване на първото издание на кино фестивал в Смолян като национално събитие през есента на 2019 година, а от идната година да се включи и интернационално присъединяване.

Община Смолян е декларирала ангажимент да бъде хазаин на фестивала, а други общини от региона имат предпочитание за приемане на съпътстваща стратегия на форума.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР