Шест пъти по-голям е мигрантският натиск на българо-турската граница в

...
Шест пъти по-голям е мигрантският натиск на българо-турската граница в
Коментари Харесай

Шест пъти по-голям мигрантски натиск на българо-турската граница

Шест пъти по-голям е мигрантският напън на българо-турската граница спрямо предходната година. Това стана ясно по време на посещаване на делегация на Европейската организация за гранична и брегова защита „ Фронтекс “ в Резово.

Фабрис Лежери, изпълнителен шеф на " Фронтекс ", съобщи поддръжката на Агенцията за дейностите на българските управляващи.

 Изпълнителният шеф на Агенцията за гранична и брегова защита Фабрис Лежери съобщи, че поддръжката, която " Фронтекс " дава на България, е сложна като на фокус е мигрантският напън към страната ни и към Европа.

" Има нарастване на  случаите в Пакистан, само че вземаме нужните пропорционални ограничения според от натиска по границата. Но след края на Covid се чака увеличение на легалния трафик през граничните пунктове. В момента се организира пилотен план на " Капитан Андреево " и на Калотина, обвързван с входо-изходната система за регистрация на жители от трети страни, взимане на отпечатъци, а също сканиране на фотографията от персоналния документ ".

Обстановката на южната ни граница е напрегната, само че под надзор, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров.

Привлечени са както сили на “Гранична полиция “ от други граници, по този начин и сили на Жандармерията.

" Към момента, макар по-големия напън спрямо 2020 година, се оправяме и на този стадий не се постанова включването на армията ", добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР