Шест отбора ще погледнат тази вечер с надежда към мечтаните

...
Шест отбора ще погледнат тази вечер с надежда към мечтаните
Коментари Харесай

Време е за решителните битки в Шампионската лига

Шест тима ще погледнат довечера с вяра към мечтаните групи на Шампионската лига. От 22 часа следва да се изиграят първите три плейофа за влизане в тази фаза на конкуренцията. Сили ще премерят двойките Клуж - Славия Прага, ЛАСК Линц - Брюж и АПОЕЛ Никозия - Аякс.

Най-непредсказуем наподобява дуелът сред ЧФР Клуж и Славия Прага. Румънците ще играят за екипен бонус в размер на 3 милиона евро, а на треньора Дан Петреску е обещан кръговиден милион. Румъния не е имала представител в групите от 6 години насам, когато за последно измежду 32-та най-хубави тима в Европа попадна Стяуа.
ЧФР Клуж сътвори малко знамение в третия прелиминарен кръг, като в профил фаворизирания отбор на Селтик и е окуражен да продължи с положителното си показване.

В различен забавен конфликт полуфиналистът от предишния сезон Аякс гостува на АПОЕЛ в Никозия. Треньорът Ерик загар Хаг няма да разчита на Куинси Промес, който се контузи в мача за шампионата против Венло (4:1) в събота. Тогава контузия получи и Хаким Зийеш, само че той към този момент е добре и отпътува за Кипър. АПОЕЛ стигна до тази фаза, откакто отстрани Карабах след 1:2 в Никозия и победа с 2:0 в реванша. Кипърският отбор е взел участие 4 пъти в групите на Шампионската лига в последните 10 години, като през сезон 2011/2012 година доближи до 1/4-финал.

Третият мач от днешната стратегия е сред австрийския ЛАСК Линц и белгийския Брюж. Австрийците са малко познати на европейска сцена, само че в предходния кръг отстраниха с две победи Базел. Треньор е някогашният френски футболист на Байерн (Мюнхен) Валериен Исмаел, а тимът има шест победи в последните си седем публични мача. В същото време Брюж изненадващо в профил украинския Динамо (Киев) и също не е за подценяване. Белгийците обаче обичайно изпитват усложнения при гостуванията, като са постигнали осем триумфа от 24 визити.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР