Шест нови противоепидемични мерки на правителството на Кипър за спасяване

...
Шест нови противоепидемични мерки на правителството на Кипър за спасяване
Коментари Харесай

Кипър спасява Коледа с шест нови противоепидемични мерки

Шест нови противоепидемични ограничения на държавното управление на Кипър за „ избавяне на Коледа ” са в действие от през днешния ден. Една от тях е условието за наложителен PCR тест на всички влизащи в страната по въздух и море след идването им на острова, оповестява Българското национално радио.

От през днешния ден до 10 януари всички пасажери над 12-годишна възраст, идващи в Кипър със аероплан или транспортен съд, подлежат на PCR тест след влизането им в страната. Това важи за всички чужденци и кипърци, в това число имунизирани и преболедували ковид, без значение от коя страна идват.

Пътниците сами заплащат цената на теста, който на летището в Ларнака коства 15 евро, а на летището в Пафос – 19 евро. Те би трябвало да останат в самоизолация до приемането на резултата, обясни здравното министерство.

От през днешния ден до 31 декември наложително на отдалечена работа минават 20% от личния състав на всички компании, в които са заети повече от 10 души.

От през днешния ден до 10 януари се приключват всички коледни и други събирания в и отвън моловете. Достъпът до празнични събития на общини, църкви и други организации става единствено с коронавирусния безвреден пропуск (SafePass).
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР