Шест мобилни временни чешми със сапун за измиване на ръцете

...
Шест мобилни временни чешми със сапун за измиване на ръцете
Коментари Харесай

Сливен се сдоби с мобилни чешми за пазара и църквите

Шест мобилни краткотрайни чешми със сапун за измиване на ръцете към този момент са инсталирани на пазара и църквите в Сливен - " Свети Димитър ", " Свети Никола ", " Света София ", " Света Богородица " и " Света Троица ". Съоръженията ще останат там за интервала на празниците - от през днешния ден (11.04.20 г.) до 20.04.20 година Целта е чешмите да бъдат употребени от възможни гости по време на празниците, само че общината моли жителите да останат по домовете си поради изключителното състояние и нужда от съблюдаване на ограниченията за сигурност.
Кметът Стефан Радев приканва вярващите към отговорност и персонален образец, който да дадат в тази невиждана обстановка. " Предпазливостта и самодисциплината са доста значими за превъзмогването на спешни моменти, при които си даваме сметка какво имаме и по какъв начин би трябвало да го съхраним. Нека бъдем дисциплинирани и рационални, да мислим за околните си и да вършим най-хубавото за тях ", сподели Радев.
На днешното съвещание на Общинския спешен щаб стана ясно, че на денонощните телефони са получени сигнали най-вече за мощна музика. Има и позвънявания за скупчвания на повече хора на едно място, едно - за неспазване на карантина и едно за завърнал се от чужбина жител. Не са регистрирани сигнали за неспазване на санитарно-хигиенните условия.
От щаба припомнят, че в събота и неделя пазарът в Сливен ще работи с два контролно-пропускателни пункта на входа и изхода от 08:00 ч. до 16:00 ч. Всеки търговец и клиент би трябвало да употребява защитни маски и да съблюдава и условието за отдалеченост от 2 метра, което допуска най-много 30 клиенти на една алея. Задължително е всеки търговец да съблюдава персонална хигиена и да прави стерилизация на сергията си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР