Шест месеца след голямото наводнение в карловските села пред община

...
Шест месеца след голямото наводнение в карловските села пред община
Коментари Харесай

Шест месеца след наводнението: Жителите на карловските села излизат на протест


Шест месеца след огромното наводняване в карловските села пред община Карлово. Какви са настояванията им?

В село Богдан, а част от къщите остават полуразрушени. Някои от хората към този момент са възстановили домовете си, само че напълно с персонални средства и изтеглени заеми.

Жителите на карловските села обаче са,че страната ги е изоставила. Те имат редица условия, които връчиха на чиновници в Община Карлово.

Снимка: bTV


Домът на Християна Михалева от село Богдан, който, към момента не е ремонтиран. Жената твърди, че комисията даже не е идвала да огледа вредите.

„ От страната съм получила... ми какво съм получила - аз не знам. Тая, която дадоха - хладилника, пералнята, климатика и печка “, споделя Християна Михалева.

Жената не може да се възползва и от от страната, защото не дава отговор на критериите. В сходна обстановка са и нейните съселяни, по тази причина дружно с жителите на Каравелово излязоха на митинг пред община Карлово.

„ Дишаме подобен прахоляк, какъвто не се диша даже в центъра на София., бронхити. Никой не идва, никой не мери качеството на въздуха, който се диша в тези села “, възмутена е и Албена Бонева от село Каравелово.

„ Искаме да спре стопанската сеч на Богдан и Каравелово. Община Карлово да ни даде извлечение от банковата сметка - от деня на до в този момент, тъй като се притесняваме че не разполагаме с действителната сума “, съобщи и Ани Иванова.

До момента нито един потърпевш гражданин не е подал молба за разпределяне на в размер на 2500 лева, признават от общината. Причината - изискванията за приемането ѝ.

„ Ние можем да желаеме смяна, само че. Това зависи не от нас, а от законодателя “, изяснява Николай Цветков, зам.-кмет на Община Карлово.

От Община Карлово обясниха още, че инфраструктурата не е оправена, тъй като процедурите по желание на реализатор изискват време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР