Шест месеца по-късно Реал (Мадрид) успя! Докато бурята ги разкъсваше,

...
Шест месеца по-късно Реал (Мадрид) успя! Докато бурята ги разкъсваше,
Коментари Харесай

Реал властва в Ел Класико

Шест месеца по-късно Реал (Мадрид) съумя! Докато бурята ги разкъсваше, те победиха Барселона с 2:1, с цел да изместят Атлетико от първото място най-малко за един ден. Вчера дюшекчиите имаха право на реакция против Бетис, само че каква вечер единствено! Мокра и дива. До последно топката летеше лудо от единия край до другия. Дори вратарят Тер Щеген се включи в обезверения взлом, а резервата Мориба разтресе гредата в последната офанзива за каталунците.

Може би рамката към момента се тресеше, когато съдията свири края, а някои играчи също се тресяха, само че вледенени от студа. Наложи им се да сменят прогизналите фланелки в Ел Класико измежду гръмотевици, мълнии, пороен дъжд и вятър. В последна сметка головете на Бензема и Тони Кроос в началния половин час бяха задоволителни, само че това бе единствено един откъслек от историята, тъй като попадението на Мингеса приготви сцената за неописуемата драма в последния половин час. Реал Мадрид обаче в последна сметка удържа! И оцеля. Не единствено в този момент, прави го цялостен сезон. Наречете го прераждане, изплъзване или както желаете. Но Зидан още веднъж го направи. Сякаш има нещо съвсем мистично в него. Той закара своите герои още веднъж на място, което до неотдавна изглеждаше изцяло недостижимо.
 Снимка 526535
Източник:

Атлетико бе на върха през целия сезон. Сякаш нямаше кой да стигне " дюшекчиите ", само че Реал не падна в разходката по тънкото въже и пренощува над градския си противник. И над Барселона също! Грандът от Каталуня не бе губил в 19 следващи мача, преди да си откри майстора в Мадрид. Реал знаеше, че няма право на неточности, а ранните голове демонстрираха неприятното лице на гостуващата отбрана и демонстрираха неистовото предпочитание на домакините. Първото попадение потегли от Феде Валдверде - половин човек, половин локомотив. Когато набере скорост от дълбочина, става невероятно да го спреш. Алба се опита да протегне крайник и да го спъне, само че Валверде продължи. После откри Лукас Васкес, чието центриране бе посрещнато от елегантната пета на Бензема. Красота!
 Снимка 526536
Източник:

Гостите се пропукаха отляво, а след това и отдясно. Винисиус бе съборен на ръба на пеналта и Кроос се зае с осъществяването. Ударът рикошира, смени посоката и влезе в мрежата, а Алба не съумя да почисти. " Бял " напън, само че Барса също имаше положения. Меси центрира към Дембеле, който можеше да вкара, а Лео удари греда непосредствено от корнер. После Куртоа блокира Лео, само че като цяло преди почивката Реал бе по-близо до трети гол, в сравнение с Барса до първи. Като по знамение Тер Щеген се подвигна, с цел да избави добавка на Васкес, откакто преди този момент Валверде бе треснал гредата.
 Снимка 526537
Източник:

През второто полувреме Барса завоюва територия и след гола на Мингеса изтласка Реал все по-дълбоко в личната му половина. Въпреки това Тер Щеген също не бе оставен да скучае. Настана неразбория. В един миг Лука Модрич изведе заплашително Винисуис. Кроос също опитва гмуркащ удар с глава.

Изведнъж Меси се появи чак на другия край, с цел да шутира над задачата. Беше доста занимателно, само че за злощастие времето изтичаше, до момента в който отборът на Куман гонеше изравняването непременно. Имаше рухване на Брейтуейт, наречено " чиста дузпа " от Куман, а драмата приключи с греда на Мориба и блокиран удар на вратаря Тер Щеген, който се бе присъединил да вкарва напред. Наистина дива вечер, с див край!
 Снимка 521830
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР