Шест медала от световни първенства по лека атлетика в зала

...
Шест медала от световни първенства по лека атлетика в зала
Коментари Харесай

Преразпределят шест медала от световни първенства в зала в Бирмингам

Шест медала от международни шампионати по лека атлетика в зала ще бъдат преразпределени на специфични церемонии по време на планетарния конгрес в Бирмингам на 2 и 3 март. Това се случва след дисквалификация на първичните носители на тези оценки поради нарушение на андитопинговите правила.

Сред шестимата спортисти е и Тиана Бартолета (САЩ), която ще получи златото в скока на дължина от шампионата на планетата в Москва през 2006 година В нейна чест ще звучи и американския народен химн.

Ето и кои други спортисти ще бъдат наградени в Бирмингам:
Петък, 2 март
Тласкане на гюле, мъже - Москва 2006
- Йоаким Олсен (Дания), сребро вместо бронз
- Ралф Бартелс (Германия), сребро вместо бронз

Събота, 3 март
Скок дължина, дами - Москва 2006
- Тиана Бартолета (САЩ), злато вместо сребро
- Консепсион Монтанер (Испания), бронз от четвърто място

Троен скок, дами - Валенсия 2008
- Мария Шестак (Словения), сребро вместо бронз

Петобой дами, Доха 2010
- Хайлеас Фонтейн (САЩ), бронз от четвърто място

Още няколко спортисти би трябвало да получат своите оценки от минали планетарни шампионати, само че заради неспособност да участват в Бирмингам, IAAF ще се свърже с националните им федерации, с цел да може медалите да стигнат до спортистите. Това са Найде Гомеш (Португалия), която ще вземе сребро в скока на дължина от 2006 г,. Ли Мейджу (Китай) и Мислеидис Гонзалес (Куба), които взимат среброто и бронза в тласкането на гюле от 2008 година, Олга Рипакова (Казахстан), която взима бронза в тройния скок от 2008 година, Валери Адамс (Нова Зеландия) и Надин Клайнерт (Германия), които взимат златото и бронза в тласкането на гюле от 2010 година, както и Мишел Картър (САЩ), която ще получи среброто в тласкането на гюле от 2012 година

Женският тим на Чехия на 4 по 400 метра ще получи бронзовите си оценки от 2010 година на Континенталната купа в Острава през септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР