Шест луксозни коли, оставени в заложната къща на Иво Пифа

...
Шест луксозни коли, оставени в заложната къща на Иво Пифа
Коментари Харесай

В огнения ад в "Люлин" изгорели шест луксозни коли! Заложната къща била на легендарен крими герой, свързан с отвличане и опит за убийство

Шест първокласни коли, оставени в заложната къща на Иво Пифа в столичния квартал „ Люлин “, са били подпалени в огромния пожар против петък, за който първо БЛИЦ заяви. Возилата се намирали на заплатен и охранителен паркинг в седма част на квартала, а пламъците от тях се трансферирали на още 6 прилежащи автомобила, написа в. „ Телеграф “.

Колите лумнали минути след среднощ. Предположението е, че причинителят е прескочил оградата на паркинга, полял ги е с бензин и е драснал клечката. Паркингът, който е благосъстоятелност на арабин, има физическа защита, а пазачът стои в бутка на входа. Разказал обаче, че не е видял никой дас минава около него. Засега криминалистите отхвърлят версията да е употребен коктейл „ Молотов “, тъй като при него е малко евентуално да бъдат подпалени и шестте коли по едно и също време.

Стана ясна повода за огнения пъкъл и гърмежите тази нощ в столичния " Люлин ", осъществено е престъпно нападение против... (СНИМКИ)

Сред изгорените до основи возила са „ Порше Кайен “, три мерцедеса от моделите Е и Ц клас, БМВ, „ Ягуар “ „ Фолксваген Голф “ и „ Пежо 206 “.

По оперативни данни същинският притежател на заложната къща, в която са запалените колите, е Иво Пифа. Името му се свърза с похищение и опит за ликвидиране, само че предприемачът е неосъждан. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че притежателят на заложната къща има единствено административна санкция.

Хората от квартала описаха, че с изключение на заложната къща в региона на блок 750 Пифа има и гумаджийница.

БЛИЦ напомня, че към Ивайло Пифа се зашумя през 2010 година, когато Любомир Божилов показа, че татко му е похитен, а след това и погубен от Пифа. Малко по-късно братът на Любо е похитен, а фамилията му платило 100 000 евро откуп .

Основната версия на полицията са неуредени финансови връзки.

„ считаме, че той или е дължал пари, или някои от длъжниците му са били притиснати да заплащат, защото множеството заложни къщи се занимават и с лихварство “, позволиха източници от следствието.

Собственикът на платения паркинг отхвърли всевъзможен коментар като даже отхвърляше палежът да е станал в неговия обект. „ Напуснете незабавно, коли не мой, търсете притежателя, в случай че знаете кой е “, сподели само чужденецът.

Зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов изясни през вчерашния ден следобяд, че проверяващите има насоки, като сега се събира информация по случая. „ Колите са заложени на много по-ниска стойност от пазарната им цена, тъй като, знаете, в заложните къщи движимостите се изкупуват по-евтино “, уточни още Златанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР