Шест компании, в това число британското подразделение на японската Canon,

...
Шест компании, в това число британското подразделение на японската Canon,
Коментари Харесай

Шест фирми в рамките на експеримент ще съкратят работната седмица до 4 дни

Шест компании, включително английското поделение на японската Canon, ще вземат присъединяване в пилотен план по понижаване на работната седмица до четири дни, който ще стартира през юни в Обединеното кралство. Това оповестява вестник The Times.

По негови данни, опитът, към който в околните месеци, както се чака, ще се причислят още към 20 компании, се извършва по самодейност на новозеландските бизнесмени Андрю Барнс и Шарлот Локхарт дружно с анализаторския център Autonomy, учени от Оксфордския и Кембриджкия университети, както и от Бостънския лицей.

Участниците в плана ще работят четири дни през седмицата без редуциране на работната заплата в течение на шест месеца. По думите на уредниците, те ще употребяват " модела 100:80:100 ", в който 100% е заплащането за 80% работно време като в подмяна се поема задължението да се  поддържа като най-малко 100% продуктивност на труда.

Според шефа на плана 4 Day Week UK Джо Райли, в границите на ограниченията за излизане от пандемията от ковид и възобновяване на стопанската система " доста хора се стремят към естетика в съчетаването на работата и персоналния живот ". Идеята за четиридневна работна седмица става все по-актуална и " този план е предназначен да покаже, че това е печелившият вид за бизнеса и чиновниците ", е споделил Райл.

Както отбелязва Кайл Люис, началник на основаната в Единбург компания Canon Medical Research Europe, в която работят 140 чиновници, задачата на присъединяване в плана е опцията за адаптиране на индустриалния развой, както и да се направи за сътрудниците по-полезен и работлив.

Желаещите да се включат в опита би трябвало да се записват до края на март.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР