Шест колички хранителни продукти за пенсионери събра омбудсманът на България

...
Шест колички хранителни продукти за пенсионери събра омбудсманът на България
Коментари Харесай

Шест колички с хранителни продукти събра за ден кампанията Купи и сподели

Шест колички хранителни артикули за пенсионери събра омбудсманът на България - Мая Манолова - в акция „ Купи и показа “ , извършена в столичен хипермаркет. В акцията се включиха и студенти от СУ „ Свети Климент Охридски “. Всички дружно, единствено за три часа през днешния ден, събраха в столичен магазин шест колички с хранителни артикули за великденската софра на възрастни хора. Инициативата " Купи и показа " е част от Националната акция „ Великден за всеки – подари празник на баба и дядо “, проведена за четвърта поредна година от омбудсмана.
Клиентите на магазина купуваха трайни хранителни артикули като подаяние за пенсионери. После ги оставяха в особено поставените за задачата на изхода колички. „ До момента са събрани артикули за няколко хиляди хранителни пакета. Надяваме се, че в даряването на храни, с изключение на жителите, на които безпределно доста благодаря за положителните им сърца, ще се включат и българските производители на храни. Така ще можем да стигнем до повече хора, да подкрепим великденската им софра с нужните артикули “, сподели Манолова.
Тя прикани всички, които желаят да поддържат акцията, да го създадат със SMS на 1255 или на банковата сметка, разкрита съответно за задачата. Общо 41 магазина в 13 града на страната се включват в благотворителната идея. В самодейността вземат участие и доброволци на „ Великден за всеки “ от разнообразни институции, учредения и организации.
Кампанията „ Великден за всеки – подари празник на баба и дядо “ може да бъде подкрепена и с финансови средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита съответно и само за задачите на акцията, като титуляр е Български Червен кръст:
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от Данък добавена стойност и посредством on-line дарения от България и чужбина на уеб страницата на БЧК - www.redcross.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР