Шест големи компании във Великобритания, включително британското подразделение на японската

...
Шест големи компании във Великобритания, включително британското подразделение на японската
Коментари Харесай

Експериментално: Във Великобритания 6 големи компании минават към 4-дневна работна седмица

Шест огромни компании във Англия, в това число английското поделение на японската Canon, ще вземат участие в пилотен план за въвеждане на 4-дневна работна седмица, заяви The Times, представен от ТАСС.

Проектът започва през юни в Обединеното кралство и се планува за продължи половин година. Целта е тестване на хипотезата, че намаляването на работното време покачва продуктивността на бизнеса и благосъстоянието на личния състав.

Проектът е по самодейност на Андрю Барнс и Шарлот Локхарт, новозеландски бизнесмени, които са " създали " парите си от финанси и право, преди да станат измежду първите, потвърдили, че условието към личния състав да работи по-малко часове покачва продуктивността. Проектът се извършва взаимно с мозъчния концерн Autonomy, учени от университетите в Оксфорд и Кеймбридж, както и Бостънския лицей.

Участниците в плана ще работят четири дни в седмицата, без заплатите им да бъдат понижени за интервала на опита с дълготрайност от 6 месеца.

Организаторите изясняват, че ще употребяват модела " 100:80:100 ", който допуска 100% възнаграждение за 80% от работното време в подмяна на ангажимент за поддържане на най-малко 100% продуктивност.

Както споделя шефът на плана 4 Day Week в Обединеното кралство Джо Райл, защото се " върви " към " излизане " от пандемията от ковид и стопанската система се възвръща, " доста хора търсят баланс сред професионалния и персоналния живот ". Идеята за четиридневна работна седмица става все по-актуална и " този план има за цел да покаже, че е печеливш както за бизнеса, по този начин и за чиновниците ", отбелязва Райл.

Според Кайл Луис, началник на основаната в Единбург Canon Medical Research Europe, задачата на присъединяване в посочения план е опцията за адаптиране на индустриалния развой, с цел да стане той по-полезен и работлив за чиновниците.

Желаещите да вземат участие в опита би трябвало да се записват до края на март. Очаква се към плана да причислят още към 20 компании.
 Какви са преимуществата и минусите на четиридневната работна седмица?
Какви са преимуществата и минусите на четиридневната работна седмица?

Новозеландската компания Perpetual Guardian организира опит за 4-дневна работна седмица и резултатите бяха задоволителни
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР