Шест души са били привлечени към наказателна отговорност заради участието

Шест души са били привлечени към наказателна отговорност заради участието ...

Шестима на съд за фиктивните бракове с починали баби.


Шест души са били привлечени към наказателна отговорност заради участието си в престъпна група за придобиване на чужди имоти чрез фалшиви документи, съобщават от спецпрокуратурата, цитирана от "24 часа"

Сред обвиняемите лица има и служител в Териториално звено "ГРАО“ и полицейски служител. Те са използвали фиктивни актове за граждански брак с починали лица. Още по тематаНова схема за имотна измама: Фиктивен брак с богата баба 15 яну 2020 16:3524

Привлечените бяха задържани на 15 и 16 януари 2020 г. в София при действия по разследването на следователи от Следствения отдел на Специализираната прокуратура и служители на Дирекция "Вътрешна сигурност“ на МВР и ГДБОП.

При извършените в хода на разследването претърсвания на жилища и автомобили, както и лични обиски, са иззети множество доказателства за престъпната дейност на групата – чужди лични документи, данни за лица, чиито имоти са придобити или са подготвени за придобиване от групата и др.

Ролята на полицейския служител в престъпното сдружение била да издирва възрастни или наскоро починали самотно живеещи хора, които притежават скъпи имоти и пари. Служителката в „ГРАО“ от своя страна заличавала от регистъра евентуални наследници на жертвите.

Иззет е и "издаден“ в Москва фиктивен акт за граждански брак на един от обвинените с починало лице, притежаващо голяма парична сума в банкова сметка и апартамент в центъра на София.

Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за
неотклонение задържане под стража за петима от обвиняемите лица.

Парична гаранция от 5000 лева е наложена на шестия привлечен за участие в групата.
По публикацията работи: Нели Христова

Източник: dnes.bg