Шест браншови организации, развиващи дейност в транспортния сектор, призоваха Продължаваме

...
Шест браншови организации, развиващи дейност в транспортния сектор, призоваха Продължаваме
Коментари Харесай

Браншовите организации не искат Събев за транспортен министър

Шест браншови организации, разрастващи активност в транспортния бранш, приканиха „ Продължаваме Промяната “ да не номинира още веднъж за поста сегашния министър на превоза и известията в оставка Николай Събев.

В намерено писмо, публикувано до медиите, от транспортния отрасъл се оплакват от липса на връзка със Събев, настояват и че той не е положил старания за подобряването и развиването на този бранш.

„ Като първа политическа мощ на последните парламентарни избори отговорността за сформиране на нов кабинет още веднъж е ваша и имаме вяра, че ще методите отговорно. В тази връзка бихме желали да ви уведомим, че последните месеци са извънредно сложни и комплицирани за целия транспортен отрасъл. Причините за това от една страна са свързани с външни фактори, като високата инфлация, високите цени на горивата, войната в Украйна и следствията от пандемията от COVID-19, само че от друга българското държавно управление в лицето на министъра на превоза не направи безусловно нищо, с цел да ограничи отрицателните въздействия върху българския бизнес и освен това – предприе редица дейности против сектора “, пишат от организациите в своята позиция.

В нея те упрекват министър Николай Събев в непрозрачни дейности на ръководеното от него министерство, лобистки назначения, липса на тактика, опълчване на разнообразни типове превоз, както и в потребление на структурите на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ за разпра с компаниите, излезли на митинги.

„ За страдание, макар нашите старания, през последните 15 години и очакванията, с които посрещнахме господин Събев, ние не виждаме никаква смяна към по-успешно развиване на авиационния, железопътния, морския и автомобилния превоз. За последните 6 месеца бизнесът в сектора остана нечут и се вършат неща, с които не се усъвършенства средата за вложения и развиване на бранша “, пишат още браншовите организации.

Позицията е подкрепена от Асоциацията на българската авиационна промишленост, Българско обединяване на водачите, Европейски транспортен клъстер, Камара на автомобилните превозвачи в България, Клъстер „ Зелен превоз “ и Конфедерация на автобусните превозвачи.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР