Шест български победи, много адреналин и зрелищни нокаути е равносметката

...
Шест български победи, много адреналин и зрелищни нокаути е равносметката
Коментари Харесай

Шест български победи на SENSHI взривиха публиката в зала Конгресна във Варна

Шест български победи, доста адреналин и зрелищни нокаути е равносметката от четвъртата бойна галавечер SENSHI, която и този път зарадва почитателите на бойните спортове с доста качествено шоу. Тя се организира нощес в зала „ Конгресна “ на Двореца на културата и спорта във Варна и предложи на публиката общо 12 конфликта сред каратисти и кикбоксьори. Сред специфичните посетители на галата бяха кикбокс легендите Ернесто Хуст и Петер Артс. Министърът на културата и спорта Красен Кралев почете галата с наличието си, а измежду звездните имена на VIP масите беше и артистът и продуцент Александър Сано.

Срещите, които опълчиха едни от най-хубавите бойци от близо 10 страни, се играха по три правилника – К-1, карате фул контакт и по правилта на SENSHI, които са направени от Професионалната лига на Световния киокушин съюз и разрешават удари с лакти, в главата, както и хвърляния на кръга.


Българските асове за следващ път потвърдиха класата си, надделявайки съществени съперници. Феновете си не разочарова международната ни и европейска шампионка по кикбокс и муай тай за 2019 година Теодора Кирилова, която записа исторически триумф против непобеждаваната до момента Бегаим Какчекеева от Русия в първия мач сред дами на SENSHI. Мачът се игра по разпоредбите на К-1 в категория до 55 кг. Състезателката на Семеен кодекс „ Армеец “ отхвърли съперничката си след два рунда, в които съумя да организира няколко брутални серии от удари с ръце и крайници и я вкара в нокдаун в края на втората част от дуела.

Вторият мач на SENSHI завърши със зрелищен нокаут още при започване на първия рунд. Точно 40 секунди трябваха на руснака Омар Магомедов да съкруши съперника си от Бразилия Винисиус Гаспар. Магомедов вкара два тежки удара с крайник в главата и тялото на своя конкурент, който падна на пода и повече не съумя да се изправи. Срещата им се игра по разпоредбите на SENSHI в категория до 65 кг., а за атрактивния си нокаут руснакът завоюва и специфичната премия „ Нокаут на вечерта “.
Третият и четвъртият дуел на бойното шоу завършиха с победи за България. Младият ни гений Али Юзеир дебютира с победа на SENSHI против казахстанеца Серали Абилкасим по новите правила на супертурнира. Възпитаникът на варненския състезателен клуб „ Вокил “, който от години живее и тренира в Дания, показва силата на своите серии колена и нокаутира съперника във втория рунд от мача. С нокаут завърши срещата и на Петър Стойков против един от най-титулуваните сръбски бойци Драган Пешич. Сърбинът стартира мача нападателно, което като че ли в допълнение стимулира Стойков да завърши дуела допустимо най-скоро. Последва зрелищен тейкдаун от българина и няколко офанзиви, които завършиха с тежък удар с коляно и прати в нокаут Пешич още в средата на първия рунд.

Зрелищни бяха успехите и на капитанът на националния ни тим по кикбокс и повторен международен първенец при експертите Атанас Божилов, многократният ни медалист по киокушин и рекордьор по триумфи на кръга на SENSHI Николай Йоргов и варненския кикбоксьор Едуард Алексанян, който е първенец от редица шампионати по кикбокс, бокс и киокушин.

Капитанът на националите ни не сподели никаква благосклонност на арената, демонстрирайки цялостно превъзходство над съперника си от Беларус Павел Правашински. Мачът сред двамата беше в жанр К-1 в кат. до 75 кг. Беларусинът направи няколко опита да нападна Божилов, само че това единствено оказа помощ на българина, който с всяка офанзива от ден на ден съкратяваше дистанцията посред им и контрираше. Вторият рунд мина през съвсем цялостна доминация за родния ни ас, като още в първите секунди на втората част Божилов пласира жесток хай кик, който прати Правашински в нокдаун.

Заключителните минути от третия рунд бяха тежки за беларусина, а съдиите справедливо дефинираха купата да отиде при Наката. Капитанът на тима ни по кикбокс получи и специфичната премия „ Най-техничен играч “ поради всичко, което сподели на кръга.

Много мощност на арената на SENSHI сподели и Николай Йоргов. Той не разреши на каратист №5 в света Джо Миахара да скапе победната му серия в галата. В средата на втория рунд българинът запрати страховит снаряд в главата на съперника си от Япония и го прати в нокдаун.

Публиката в зала „ Конгресна “ се подвигна на крайници и при успеха на варненският ас Едуард Алексанян, който победи изрично един от възпитаниците на кикбокс легендата Петер Артс. Алексанян се изправи против холандеца Томас Дуве в жанр К-1 до 80 кг. Доминацията на кръга беше в интерес на българина през целия мач, като в третия рунд Дуве към този момент бе на лимита си и два пъти падна в нокдаун. В последна сметка се намеси реферът и постави завършек на срещата.

Със загуба от арената на SENSHI си потегли и още един от бойците на кикбокс легендата Петер Артс – Иляс Букаюа. Той отстъпи пред Руслан Насибулин от Беларус. Другите двама ученици на Холандския дървосекач – Юта Учида и Бадър Фердаус, си потеглиха с победи. Те играха в категория до 95 кг. Учида победи със съдийско решение украинеца Андрий Касянчук. За Фердаус триумфът беше още по-категоричен. Той съкруши беларусинът Дмитро Дороков, който е нееднократен първенец по карате киокушин, за по-малко от минута, което постави край и на последната 12-та среща от SENSHI.

Сред българските бойци само двама не съумяха да си извоюяват победа на кръга. Въпреки гневната опозиция и страхотна игра за Александър Евстатиев и Цветозар Кючуков дебютите им на SENSHI не се увенчаха с триумф. Варненският ас Евстатиев се изправи против Андрей Котов от Казахстан. След края на дуела реферите присъдиха еднакъв резултат, което означаваше, че ще се изиграе още един рунд, който завърши със съдийско решение в интерес на казахстанеца. Мачът сред Цветозар Кючуков-Нинджата и Сулиман Косумов също се игра с продължение, като още в първия рунд българинът счупи ръката си. В последния рунд съперникът го прати в нокдаун и бе разгласен справедливо за победител. Косумов завоюва и специфичната премия за най-голям военен дух на вечерта.

Зрелищното шоу сервира и една огромна изненада за публиката си. Малко преди края на галата с лотария беше изтеглен късметлия, който да завоюва два двупосочни самолетни билета до Амстердам. След като първият победител не съумя да се яви, с цел да вземе премията си в точния момент, водещият изтегли втори. За изненада на всички едновременно на арената се появиха и двамата щастливци, чиито номера бяха изтеглени от томболата, а уредниците взеха решение да ги зарадват като дадат награди и на двамата. Така дружно с епичното шоу двама души ще могат да се допрян до меката на бойните спортове, където са родени и упражнявали десетки първенци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР