Схемата „Автомагистрали“ е действала и в Министерството на спорта. Авансово

...
Схемата „Автомагистрали“ е действала и в Министерството на спорта. Авансово
Коментари Харесай

Схема Автомагистрали и в Министерството на спорта

Схемата „ Автомагистрали “ е работила и в Министерството на спорта. Авансово - на 100%, са изплатени над 21 млн. лева за построяването на 26 физкултурни салона през декември 2020 година Към момента строителството им към момента не е почнало, тъй като няма нито виза за планиране, нито позволения за градеж, не са определени и надзорните компании. Това заяви министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов на конференция.

Той е сезирал способените органи за случая. Предстои и инспекция на Сметната палата, сподели Кузманов.

Средствата за ремонта и построяването на физкултурните салони са отпуснати с решение на държавното управление на Бойко Борисов през февруари 2020 година Договорите с фирмите са подписани през декември 2020 година с аргумента да не бъдат изгубени парите, сподели Кузманов.

В договорите е записано, че средствата ще бъдат изплатени поетапно, само че те са изплатени на 100 % предплатено, преди работата да е свършена, сподели спортният министър. Така по 26 контракта са изплатени общо 21 771 428 лева

Той уточни, че част от компаниите, които са обединени в ДЗЗД-та (дружества по Закона за отговорностите и договорите – бел. ред.)всъщност са благосъстоятелност на едни и същи лица. „ Седем контракта имат едни и същи лица. Един и същи човек с двете си компании прави трета , сподели Кузманов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР