Схема за корумпиране и рекетиране на магистрати е поддържал бившият

...
Схема за корумпиране и рекетиране на магистрати е поддържал бившият
Коментари Харесай

Петьо Еврото корумпирал магистрати, разказа бившата му жена, Борислав Сарафов бил редовен посетител

Схема за корумпиране и рекетиране на магистрати е поддържал някогашният следовател Петьо Петров, прочут като Петьо Еврото, чието име стана необятно публично известно около следствието на Антикорупционния фонд (АКФ) " Осемте джуджета ". А зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, който е и шеф на Националната следствена работа, поддържал доста близки връзки с Петьо Еврото и постоянно посещавал " по работа " ресторанта " Осемте джуджета " в центъра на София, който Петров бе трансформирал в собствен офис.Това съобщи в извънредно изявление пред АКФ някогашната брачна половинка на Петьо Еврото Любена Павлова, която единствено до преди три години участваше интензивно в изнудванията, подхванати от брачна половинка й Петров, в случай че се съди по свидетелствата на Илия Златанов, притежател на асансьорния цех " Изамет " и главен обект на рекет в следствието " Осемте джуджета ". В сряда АКФ пусна първата част на изявлението на Любена Павлова, в четвъртък се чака да излезе и втората част. (Съдържанието на първата част вижте по-долу.)

Схема за корумпиране и рекетиране на магистрати е поддържал някогашният следовател Петьо Петров, прочут като Петьо Еврото, чието име стана необятно публично известно около следствието на Антикорупционния фонд (АКФ) " Осемте джуджета ". А зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, който е и шеф на Националната следствена работа, поддържал доста близки връзки с Петьо Еврото и постоянно посещавал " по работа " ресторанта " Осемте джуджета " в центъра на София, който Петров бе трансформирал в собствен офис.

Това съобщи в извънредно изявление пред АКФ някогашната брачна половинка на Петьо Еврото Любена Павлова, която единствено до преди три години участваше интензивно в изнудванията, подхванати от брачна половинка й Петров, в случай че се съди по свидетелствата на Илия Златанов, притежател на асансьорния цех " Изамет " и главен обект на рекет в следствието " Осемте джуджета ". В сряда АКФ пусна първата част на изявлението на Любена Павлова, в четвъртък се чака да излезе и втората част. (Съдържанието на първата част вижте по-долу.)

Интервюто на Павлова (самата тя изясни, че част от аргументите да го даде е, че Петьо Петров е отвлякъл общото им дете) се появава в следващ епизод от борбата за власт сред разнообразни лобита в прокуратурата, която тясно се преплита с политическата рецесия поради подмолните връзки сред участниците. А в това време, Петьо Петров бе разгласен за търсене след прокурорска акция във вторник против него и предприемача Размиг Чакърян-Ами в ресторанта на Чъкърян в квартал " Драгалевци ". По-късно през днешния ден Софийската районна прокуратура (СРП) разгласи, че следствието против Петров е за насила, осъществена със закани, както и за нелегално направени записи със особено техническо средство. СРП се самосезирала за тези случаи от публикувана информация в медиите.


Реклама
Павлова декларира, че се е решила да даде обществено изказване, тъй като се усеща застрашена от някогашния си брачен партньор, за който неведнъж съобщи, че рисков, а тя получавала закани. От година и девет месеца не била виждала сина си, който в този момент е на шест години, и бил похитен от татко си Петьо Петров, а никой юрист не желал да се заеме със случая.
Кой е Петьо Петров Фотограф: Георги Кожухаров Бившият следовател и сегашен юрист Петьо Петров беше прочут с прякора " Петьо Еврото " още до момента в който се подвизаваше като магистрат в столичното разследване до 2010г., а след това и командирован в Националната следствена работа, където му бяха поверени неслучайни каузи, като това за хонорара на Ахмед Доган за " Цанков камък ", против издателите на " Труд " и " 24 часа " Донев и Павлов, както и свързаната с Цветан Василев поръчка за модернизацията на армията, известно като мрежата " Странджа 2 ". След това Петров бе назначен за началник на столичното разследване, само че през 2015 година беше заставен да напусне. Причината бе, че Върховният касационен съд постанови оправдателна присъда по делото за корупция против някогашния боен министър Николай Цонев, съдията Патър Сантиров и финансиста Тенчо Попов, по което Петьо Петров бе главен очевидец на обвиняването. В претекстовете на съда на няколко пъти се споделя, че по това дело Петров е осъществил класическа провокация към рушвет, което е закононарушение. Вместо обаче прокуратурата да му образува досъдебно произвеждане, Петьо Петров беше освободен от системата по негово предпочитание.
" Просто обстановката ми се коства злокобна. До скоро мислих, че се е отдал на пороци и всички са вдигнали ръце от него. Мислих, че правото е на моя страна, че ще мога да си върна детето. Последните случки ме разубеждават. Предстоят доста страшни неща, в случай че проектът който е задействан, се реализира ", споделя Павлова.
Стартът на Павлова на обществената сценаПървата поява на Любена Павлова в общественото пространство беше през 2014 година предлагана от Христо Иванов като правосъден министър и в отбрана на тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров. Сдружението подаваше в прокуратурата сигнали против Христо Иванов и екипа му, а по едни от тези сигнали - че Иванов като министър се подписвал по друг метод в другите документи, затова не се подписвал той, даже беше формирано досъдебно произвеждане в прокуратурата. След оставката на Христо Иванов интензивностите на сдружението замряха. Реклама
Пред интервюиращите - проверяващия публицист Николай Стайков и правния специалист Андрей Янкулов, Любена Павлова описа, че Петьо Петров употребява разнообразни способи и механизми, с цел да реализира напън върху магистрати във връзка на съответни каузи. Едни от тях са увещавани с пари, други са натискани с компромати, трети, като да вземем за пример някогашният градски прокурор на София Емилия Русинова, минавали с обещения за кариерно израстване. През ресторанта на Петров минавали доста магистрати - едни да оставят пари, други - да вземат, споделя Павлова. Някои получавали и жилища, коли и каквото друго им било нужно, а по думите й, магистратите, които посещавали ресторанта, все се оплаквали, че са небогати и нуждаещи се.

Самият Сарафов твърди в изказвания пред медиите, че Гешев също неведнъж е посещавал ресторанта и Петьо Еврото. Същевременно, единствено преди дни до публицистичните пощи на редица медии и на АКФ бяха изпратени анонимно фотоси, на които се вижда Сарафов дружно с Петьо Петров, Любена Петрова и брачната половинка на Сарафов в ресторанта " Осемте джуджета ". В съпътстващия текст към фотосите се споделя, че те са в следствие от прилагани специфични разследващи средства по инспекция на КПКОНПИ, само че инспекцията е спряна, а материалите - унищожени, с помощта на близостта на Сарафов със зам.-председателя на КПКОНПИ Антон Славчев.
Снимки на Борислав Сарафов, дружно с Петьо Еврото пред ресторанта " Осемте джуджета "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР