Shell USA ще придобие мрежата за зареждане на електрически превозни

...
Shell USA ще придобие мрежата за зареждане на електрически превозни
Коментари Харесай

Shell USA придобива компания за зареждане на електромобили за $169 милиона

Shell USA ще придобие мрежата за зареждане на електрически транспортни Volta в договорка за $169 милиона.

Съгласно изискванията на съглашението за обединение, Shell USA ще придобие всички акции в обращение от елементарни акции от клас А на Volta по $0,86 на акция. Като част от договорката Shell ще даде заеми на Volta, с цел да помогне на компанията при приключването на договорката.

" Инфраструктурата за електрически автомобили и пазарните благоприятни условия са евентуално големи, само че способността на Volta да ги овладее в предизвикателни пазарни условия и с продължаващи финансови ограничавания, е лимитирана ", разяснява Винс Къбидж, краткотраен основен изпълнителен шеф на Volta.

Според него както Volta, по този начин и Shell имат дарба да посрещнат изменящите се потребности на клиентите и това придобиване ще сплоти този опит, с цел да дава благоприятни условия, които са нужни, с цел да може все водачи да избират електрически автомобили.

Очаква се договорката да се завърши през първата половина на 2023 година След привършване на транзакцията елементарните акции от клас А на Volta към този момент няма да бъдат листвани на обществен пазар.
 До 2035 година станциите за зареждане на електрически автомобили ще се нуждаят от повече сила от един дребен град
До 2035 година станциите за зареждане на електрически автомобили ще се нуждаят от повече сила от един дребен град

С нахлуване на електрическите автомобили в по-голям мащаб, търсенето на електричество ще нараства

Не единствено Shell, а и други компании, като френската EDF и норвежката Statkraft, влагат в инфраструктура за зареждане на електрически автомобили, с цел да завоюват от възходящото търсене на електрически автомобили.

Shell USA е дъщерно сдружение на Shell plc - основана в Обединеното кралство корпорация, която е измежду най-големите петролни компании в света. Около 18 000 чиновници на Shell работят в Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР