Shell България организира национален конкурс за идейни разработки на тема

...
Shell България организира национален конкурс за идейни разработки на тема
Коментари Харесай

Shell България обявява национален конкурс в подкрепа на българските отбори в Shell Eco-marathon


Shell България провежда народен конкурс за идейни разработки на тематика „ Иновации в поддръжка на българските тимове в Shell Eco-marathon”. Ученици и студенти, на възраст сред 16 и 22 години, ще имат опцията да работят по планове, препоръчани от българските тимове, които показват страната ни в Shell Eco-marathon – интернационално съревнование за енергийно ефикасни коли. Целта на самодейността е да подкрепи родните тимове с решения за усъвършенствания върху техните коли, които да бъдат приложени за спортния сезон през 2020 година

Участието в състезанието е самостоятелно. Задачата е всеки участник да избере един от общо шест плана, които са препоръчани съгласно характерните и самостоятелни потребности за автомобила на всеки тим. Участниците би трябвало да показват създадени, писмени планове, които са реалистични, ефикасни и рентабилни. Заданията са оповестени на уебсайтаwww.shell.bg./contest. Крайният период за изпращане на предложенията е 31 май 2019 година Участниците ще имат директна връзка с всеки тим, с цел да работят по-ефективно по плановете. Победителите ще бъдат излъчени от умело професионално жури с присъединяване и на представители на българските тимове в Shell Eco-marathon. Критериите, по които ще бъдат оценени участниците, са съблюдаване на изискванията на състезанието, автентичност и допустимо най-точно осъществяване на заданието.

„ Вече 12 години българските тимове показват страната ни на единствената по рода си конкуренция за енергийна успеваемост в превоза – Shell Eco-marathon. За да подкрепим техните старания, за първи път организираме сходен тип съревнование на инженерното мислене. Надяваме се, че концепциите от състезанието ще оказват помощ на тимовете да надградят своите разработки и да подобрят представянето си, както и да разпространяваме надпреварата и присъединяване на нови тимове от цяла България “, сподели Камелия Славейкова, изпълнителен шеф на Shell България.

Имената на спечелилите в състезанието ще бъдат оповестени на 4 юни 2019 година на уебсайтаwww.shell.bg/contest. Те ще имат опцията да показват своите планове онлайн по време на специфична гала по случай 12 години българско присъединяване в Shell Eco-marathon на 7 юни в гр. София. Класираният преди всичко ще получи опцията да посети Shell Eco-marathon Европа в Лондон, Англия при започване на м. юли 2019 година Подробните правила за осъществяване на националния конкурс, както и критериите за присъединяване можете да намерите наwww.shell.bg/contest.

През 2019 година в световната конкуренция за възпитаници и студенти, които имат пристрастеност към създаването на новаторски решения за подвижност, вземат участие три тима в категория „ градски вид “ - на Техническите университети в София и Варна, както и HydRU на Русенския университет „ Ангел Кънчев “. В категория „ прототипи “ също се включват три български екипа - тим „ Автомобилист “ на Русенския университет и два училищен тима - на Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „ Н.Й. Вапцаров “ – гр. Чепеларе, и на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – гр. Бургас.

Нека да помогнем на българските тимове да не престават да развиват и усъвършенстват своите енергийно ефикасни коли в тази значима идея за нашата страна и нейното показване измежду над 30 други страни в европейското издание на Shell Eco-marathon.

За повече информация за българските тимове в Shell Eco-marathon посететеhttp://www.shell.bg/aboutshell/shell-ecomarathon.html. За да научите повече за Shell
Eco-marathon Европа, посететеhttp://www.shell.com/energy-and-innovation/shell-ecomarathon.htmlили следвайте каналите във Фейсбук и Twitter.

Shell Eco-marathon е световно съревнование за възпитаници и студенти, които имат пристрастеност към създаването на новаторски решения за подвижност. Инициативата има за цел да въодушеви младежите да станат учени и инженери на бъдещето.

Състезанието се организира се в Азия, Америка и Европа и се състои от две основни надпревари: Shell Eco-marathon Mileage Challenge и Световен шампионат за водачи. Предизвикателството пред студентите и учениците е да проектират, конструират и ръководят ултра енергийно ефикасни коли.

Инициативата датира от 1939 година, когато чиновниците на Shell Oil Company в Съединени американски щати създали другарски залог, кой би могъл да се движи най-вече с едно и също количество гориво. През 1985 година във Франция се организира първото съревнование Shell Eco-marathon Европа, което приветства 25 тима. От април 2007 година в Детройт се провежда Shell Eco-marathon Северна и Южна Америка, а през 2010 година в Малайзия се организира Shell Eco-marathon Asia. През 2018 година Shell Eco-marathon и шампионатите за водачи ще се проведат в Сингапур, Калифорния и Лондон, а Лондон ще бъде хазаин на огромния край на Световния шампионат за водачи.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР