Шегите на времето с 23-ите зимни олимпийски игри продлъжават. Петият

...
Шегите на времето с 23-ите зимни олимпийски игри продлъжават. Петият
Коментари Харесай

Ураган спря олимпийските игри

Шегите на времето с 23-ите зимни олимпийски игри продлъжават. Петият спортен ден бе белязан от вихър, който нанесе вреди както на спортната стратегия в ПьонгЧанг, по този начин и на олимпийския парк в Гангнъм.

В планинския курорт, където са ските, биатлона, ски бягането и ски скока бурята стартира още от ранните часове на деня. В 7,30 ч на трасето Рейнбоу 1, където тряваше да се организира слалома при дамите вятрът доближи 100 км/ч. Организаторите на стартовете, измежду които и българските експерти Валентин Стефанов и Виктор Гичев на два пъти отложиха старта на първия манш с вяра, че вятъра ще утихне. След като това не стана към 11,15 ч журито разгласи, че слалома се анулира и ще се организира на 16 февруари. За тогава към този момент бе анулиран поради вятъра супергигантския слалом при мъжете. Днес пък още веднъж ще има мъжки и дамски дисциплини в алпийските ски. Започва се с гигантския слалом, а сред двата манша в другия курорт Дженсун ще се организира и отсроченото от неделя втурване при мъжете.

" Вятърът бе на пориви и уредниците чакаха да спре, само че за жалост това не стана, разяснява за " Стандарт " алпийката ни Мария Киркова, която трябваше да започва с №61 в слалома. - Успяхме единствено да загреем по трасето и по-късно ни прибраха на закрито. Сега слизаме на една от пистите, които са в ниската част на курорта, с цел да опитаме да упражняваме великански слалом. Дано за напред всичко да е наред ".

По-късно денем стана ясно, че поради мощния вятър в ПьонгЧанг е анулиран и старта на 15 км в биатлона при дамите, където трябваше да започват 4 наши състезателки. Тяхното съревнование бе преместено през днешния ден, като дамите ще започват директно преди мъжете, които също ще са на дългата отдалеченост. България ще се показа от четирима биатлонисти отпред с Краси Анев.

Бурята този път не подмина и Гангнъм, който е на морето и там се намира олимпийския парк с овала за кънки тичане, залите за хокей и фигурно пързаляне и местата за развлечение на почитателите. В ранния следобяд паркът бе затворен, а публиката евакуирана.

" Вятърът е на тласъци в горната и междинната част на пистата, разяснява за " Стандарт " Виктор Гичев. - Поривите му доближават до 90-100 км/ч. Иначе междинната скорост е към 70 км/ч. Сутринта имаше терзание дали въобще ще тръгне лифта. Вкрайна сметка на най-бавната скорост качиха състезателките. Преценено бе да няма съревнование, поради тези неочаквани мощни пориви напразно, тъй като по този начин няма изискванията да се идентични за всички, с цел да няма недоволни. Това второ отсрочване няма по какъв начин да не изнерви състезателките. Всяка заран те потеглят с една настройка, а след това се почва едно очакване и най-после всички слизат без да има съревнование.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР