Шефовете на служби се назначават по предложение на правителството с

...
Шефовете на служби се назначават по предложение на правителството с
Коментари Харесай

Иван Пенков: В много случаи назначенията на шефовете на служби се съгласуват с чужди служби и посолства

Шефовете на служби се назначават по предложение на държавното управление с декрет на президента. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният зам.-директор на Военното разузнаване Иван Пенков.

По думите му, в доста случаи тези назначения се съгласуват с непознати служби и непознати посолства.

" Разбира се, че би трябвало да се има вяра на изтеклия запис, тъй като такова координиране се прави в нашата процедура на назначение на шефове на службите за сигурност - за вътрешна сигурност и за външна сигурност. То протича по друг метод, само че става посредством посланика или посредством резидента на разследващата работа на това посолство ", съобщи Пенков.

Той добави, че само е сюрпризиран, че съгласуването е направено преди да бъде формиран кабинетът и без убеденост, че той ще бъде формиран. Определи като добра практиката по координиране и не споделя мненията на опозицията, която приказва за национално изменничество. Припомни, че такова координиране е било безусловно наложително по време на Варшавския контракт.

Пенков посочи, че " назначението на шефовете на разузнаването, на сегашната ДАР, а преди Национална организация по разузнаването и военното разузнаване и то във време, когато България не е била член на Алианса - сред 2000 и 2010 година се правеха такива съгласувания. "

Той съобщи, че точният термин е запознаване на съответното посолство с концепцията кой да оглави дадена работа. Съответно решението остава на България, допустимо е само те да кажат, че съответният претендент е подобаващ или несъответствуващ, уточни Иван Пенков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР