Шефовете на двете най-големи компании за производство на самолети в

...
Шефовете на двете най-големи компании за производство на самолети в
Коментари Харесай

Шефовете на Boeing и Airbus: 5G ще навреди много на авиоиндустрията

Шефовете на двете най-големи компании за произвеждане на самолети в света приканиха държавното управление на Съединени американски щати да забави въвеждането на 5G услугите, съобщи BBC.

В писмо топ мениджърите на Boeing и Airbus предизвестиха, че технологията може да има " мощно негативно влияние върху авиационната промишленост ".

По-рано бяха изразени опасения, че безжичните 5G мрежи в C-обхвата могат да се намесят в електрониката на самолетите.

Американските телекомуникационни колоси AT&T и Verizon би трябвало да вкарат 5G услуги на 5 януари.

" 5G разстройствата могат да повлияят неподходящо на способността на самолетите да работят безвредно " , обявиха шефовете на Boeing и Airbus Americas Дейв Калхун и Джефри Кнител в взаимно писмо до министъра на превоза на Съединени американски щати Пийт Бутигиг.

Писмото се базира на проучване на комерсиалната група Airlines for America, съгласно което, в случай че разпоредбите на Федералната авиационна администрация (FAA) за 5G бяха в действие през 2019 година, към 345 000 пътнически полета и 5400 товарни полета щяха да бъдат изправени пред закъснения, отклонения или анулация.

Авиационната промишленост и FAA показаха угриженост по отношение на евентуалните намеси на 5G в сензитивното съоръжение на самолетите, Миналата седмица основният изпълнителен шеф на самолетната компания United Airlines Скот Кърби съобщи, че директивите на FAA за 5G ще забранят потреблението на радиовисотомери на към 40 от най-големите американски летища.

Междувременно Американската група на безжичната промишленост CTIA отвърна, че 5G е безвреден и упрекна авиосектора в втълпяване на боязън и изкривяване на обстоятелствата.

" Забавянето ще докара до действителни вреди. Отлагане с една година ще отнеме 50 милиарда $ от икономическия напредък, тъкмо когато нашата страна се възвръща от пандемията ", съобщи основният изпълнителен шеф на CTIA Мередит Атуел Бейкър в обява в блога си предишния месец.
 В Екологичен потенциал заговориха за канцерогенен резултат от 5G, визира репродуктивните качества
В Екологичен потенциал заговориха за канцерогенен резултат от 5G, визира репродуктивните качества

Засяга и заченатото потомство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР