Шефката на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева очаква епидемията

...
Шефката на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева очаква епидемията
Коментари Харесай

Кристалина очаква вирусен трус в икономиката

Шефката на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева чака епидемията от ковид "2019-nCov " да се отрази негативно на международната стопанска система през първото тримесечие на годината, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Да го кажем по този начин: през това тримесечие прекомерно евентуално ще има негативни последствия ", съобщи Георгиева на конференция на вашингтонския Център за световно развиване.

"Би било безконтролно да се спекулира какво ще последва ", сподели тя и подсети за епидемията от ковид ТОРС (Тежък изострен респираторен синдром), който болести 8000 души и взе 774 жертви в интервала 2002-2003 година

"Тогава настъпи краткосрочно закъснение на растежа, а по-късно той се възвърне. Дали подобен ще е казусът и този път? Това е доста мъчно за прогнозиране ", съобщи Георгиева.

Тя акцентира, че "непосредствените последствия са явни " и уточни ситуацията с превоза, туризма, промишлеността в Китай и по-общо в Азия.

"Засега е рано да се прави оценка на последствията на ковид за международната стопанска система, само че не е прекомерно рано да се каже, че живеем в свят, който от ден на ден е подложен на разнообразни разтърсвания. Политиците би трябвало да свикнат да са готови, да вземат ограничения за предварителна защита и да реагират на напълно ранен стадий, без значение дали става дума за пандемия, климатичен потрес или геополитически напрежения ", съобщи шефката на МВФ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР