Шефът на тима на Тойота в Световния рали шампионат Яри-Мати

...
Шефът на тима на Тойота в Световния рали шампионат Яри-Мати
Коментари Харесай

Латвала иска още стартове за Ожие

Шефът на отбора на Тойота в Световния рали шампионат Яри-Мати Латвала съобщи, че няма нищо срещу, в случай че 8-кратният международен първенец Себастиен Ожие реши да усили надпреварите, в които ще кара този сезон. За втора поредна година Ожие кара с лимитирана стратегия, като този сезон към този момент има два старта и две победи.

Самият Ожие към този момент отхвърли опцията да кара с цялостна стратегия през 2023, само че за момента няма изясненост по какъв начин ще продължи програмата му след рали “Хърватия ” през април, където той към този момент удостовери, че ще започва.

“Себ сподели, че желае да кара в към 7 ралита тази година - изясни Латвала. - Разбира се, в случай че желае да взе участие допълнително, то ние ще би трябвало да обсъдим това доста деликатно, защото той е доста скъп за отбора ни. Шампионатът се оформя като доста оспорван и за нас ще е ужасно в случай че желае да има повече участия. Сигурен съм, че Ожие няма да желае да кара с цялостна стратегия, само че може би ще има повече ралита, в които да започва. Но не желая да го прилепям. ”
 Колко ботуши от рали “Мексико ” има Ожие? Колко ботуши от рали “Мексико ” има Ожие?
Настоящият международен първенец Кале Рованпера, който към момента няма победа този сезон, съобщи, че няма нищо срещу съотборникът му в Тойота Ожие да направи борбата за купата още по-интересна и сложна за прогнозиране. Себ завоюва в неделя за рекорден 7-и път рали “Мексико ”, а през януари започва сезона с победа в рали “Монте Карло ”.
 Ожие започва в Хърватия, не споделя за цялостна стратегия Ожие започва в Хърватия, не споделя за цялостна стратегия
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР