Шефът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус призова

...
Шефът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус призова
Коментари Харесай

Шефът на СЗО иска мораториум върху поставянето на допълнителни дози ваксина срещу COVID-19 |

Шефът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус прикани за мораториум в слагането на спомагателни дози от ваксини против коронавирус най-малко до края на септември, предадоха Ройтерс и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Според него това е належащо, с цел да може да бъдат имунизирани най-малко 10 % от жителите на всяка страна по света, каквато е задачата на СЗО.

Мораториумът ще разреши изпращането на повече ваксини в страните с ниски приходи, в които има дефицит, посочи Гебрейесус.

" Трябва да се съсредоточим върху хората, които са най-уязвими и изложени на максимален риск от тежки болести или гибел. Те би трябвало да получат своите първа и втора доза ", съобщи шефът на СЗО.

Междувременно стана ясно, че Европейската комисия е одобрила контракт за доставка на ваксини против COVID-19 с американската компания " Новавакс ", според който могат да бъдат закупени до 200 000 000 дози, предадоха Ройтерс и Франс прес.

По силата на контракта страните от Европейски Съюз ще могат да закупят до 100 000 000 дози от имунизацията на " Новавакс ". Договорът съдържа и алтернатива за доставка на спомагателни още толкоз дози до 2023 година, откакто имунизацията бъде утвърдена от европейските здравни управляващи, които сега я изследват, прецизира Европейска комисия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР