Шефът на Ryanair предупреди, че закъсненията и отменените полети на

...
Шефът на Ryanair предупреди, че закъсненията и отменените полети на
Коментари Харесай

Шефът на Ryanair: Закъснения и отменени полети ще има цяло лято

Шефът на Ryanair предизвести, че закъсненията и анулираните полети на ирландската нискотарифна компания в Европа ще продължат " през цялото лято ", оповестява Sky News. Майкъл О`Лиъри показва като съществена причина за обстановката дефицитът на летищни чиновници.

Главният изпълнителен шеф на авиопревозвача се обърна към клиентите, които " би трябвало да бъдат готови ", че в пиковия летен сезон ще получат " по-малко от приемливо прекарване ".

Впрочем, проблематичната обстановка се отнася за множеството самолетни компании на Стария континент. По думите на О`Лиъри " някои авиопревозвачи ще анулират сред 5 и 10 % от плануваните си полети ".
 Хаос на европейските летища. Кой е отговорен за анулираните полети?
Хаос на европейските летища. Кой е отговорен за анулираните полети?

Кулминацията на броя анулирани полети беше през миналия уикенд

Ситуацията ще бъде изключително тежка на летища като Гетуик и Хийтроу, като съгласно прогнозите ще бъде по-лошо през уикендите и по-добре през работните дни от седмицата.

Освен дефицит на летищни чиновници в контрола на въздушното придвижване, липсват фрагменти и при обработката на багажа и сигурността.

Само през предишните събота и неделя 25 % от полетите на Ryanair са били забавени, поради проблеми, свързани с контрола на въздушното придвижване и още 15 %, поради закъснения на летищата.

Майкъл О`Лиъри е безапелационен, че във Англия Brexit утежнява в допълнение обстановката, защото търсенето нараства след премахването на пандемичните ограничавания, само че летищата не могат да наемат задоволително чиновници от чужбина за запълването на длъжности, за които британци съвсем не аплайват.

Този понеделник летище Хийтроу изиска самолетните компании да понижат 10 % от полетите на два терминала. На този декор един различен нискотарифен транспортьор - easyJet, стартира да анулира хиляди полети, планувани за летния сезон.
 Липсата на полети до Бургас принуждава руснаците да продават парцелите си в Созопол, какви са цените
Липсата на полети до Бургас принуждава руснаците да продават парцелите си в Созопол, какви са цените

След началото на войната в Украйна, България и още доста страни не разрешиха полетите от и до Русия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР