Шефът на руското външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин обвини Великобритания

...
Шефът на руското външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин обвини Великобритания
Коментари Харесай

Русия за третия заподозрян за отравянето на Скрипал: Опит да бъде прикрита още една лъжа

Шефът на съветското външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин упрекна Англия в неистини и опит за отклонение на вниманието от други проблеми, откакто английската полиция разгласи, че е открит трети обвинен руснак за опита за ликвидиране с Новичок през 2018 година на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал. предава Ройтерс.

" Това е опит да бъде прикрита още една неистина или да бъде подкрепена предходна неистина ", декларирал Наришкин съгласно Интерфакс.

По думите му с дейностите си Англия цели да " отклони публичното внимание от позорното евакуиране от Афганистан, най-много на Съединени американски щати и техните съдружници ".

През август талибаните стремително завзеха властта в Афганистан на фона на безредното евакуиране на Запада.

Във вторник съветското външно министерство съобщи, че Англия употребява случая с отравянето, с цел да саботира съзнателно руско-британските връзки.

Нападението против Сергей Скрипал, който продаваше съветски секрети на Лондон, провокира един от най-големите след края на Студената война кавги сред Русия и Запада, довел до реципрочното изпъждане на десетки дипломати, откакто Англия упрекна Москва.

През 2018 година английската прокуратура упрекна двама съветски жители в скрит план за убийството на Скрипал и опит за ликвидиране на щерка му Юлия и английски служител на реда.

Във вторник Англия заяви, че задочно са повдигнати обвинявания на още един руснак за нападението, довело до гибелта на жена след отравяне с Новичок, и добави, че и тримата обвинени са чиновници на съветското военно разузнаване.

Москва отхвърля да е забъркана и окачествява обвиняванията като антируска агитация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР