Шефът на Пентагона Марк Еспър защити драстичните увеличения на военните

...
Шефът на Пентагона Марк Еспър защити драстичните увеличения на военните
Коментари Харесай

Еспър: НАТО не може да си позволи страни-паразити

Шефът на Пентагона Марк Еспър отбрани фрапантните нараствания на военните разноски, изисквани от президента Доналд Тръмп от съдружниците на Съединените щати, като акцентира, че НАТО не може да си разреши " паразитни " страни.

" Повечето страни виждат Съединените щати като най-хубавия сътрудник за световна сигурност освен поради превъзходството на нашите военни благоприятни условия и съоръжение, само че и поради полезностите, които ние отстояваме ", сподели министърът.

" Не мисля, че става въпрос за транзакция. Това е обвързване ", сподели Еспър. Съединените щати харчат 3,5% от своя Брутният вътрешен продукт за отбрана на Съединените щати, техните съдружници и сътрудници. Много страни харчат доста по-малко от 1% " за тяхна отбрана. От години, десетилетия ние молим нашите европейски сътрудници да допринесат повече за Алианса. Те не са го създали ", продължи той. " Не мисля, че желае прекалено много ", заключи той. " Всички страни би трябвало да допринесат за тяхната отбрана. Не може да има паразити. Не може да има понижения. Всички сме загрижени. "

Съюзниците се ангажираха през 2014 година да усилят разноските си до 2% от Брутният вътрешен продукт през 2024 година, само че единствено девет са постигнали тази цел през 2019 година и Германия към този момент предизвести, че не може " постигане " преди началото на десетилетието 2030 година.

Припомняме, че при започване на декември, Тръмп заплаши страните, които не заплащат бюджета на НАТО. Той даже възнамерява да оказва напън върху тях посредством търговията.

Според Тръмп, в случай че страните не внасят 2% от Брутният вътрешен продукт си за НАТО, тогава Съединени американски щати могат да създадат " някои неща, свързани с търговията ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР