Шефът на отбора на Toyota в Световния шампионат за издръжливост,

...
Шефът на отбора на Toyota в Световния шампионат за издръжливост,
Коментари Харесай

Toyota не може да си позволи отново грешки в 24-те часа на Льо Ман

Шефът на тима на Toyota в Световния шампионат за устойчивост, включващ и " 24-те часа на Льо Ман " - Роб Люпен – бе безапелационен, че тази година няма място за неточности в именитото съревнование. През последните две години японският конструктор изпуска влиятелната победа единствено на косъм, а горчивината от загубите концентрират инженерите върху надеждността и издръжливостта на автомобила.

Тази година Toyota останаха единственият конструктор във високия клас след поредното отдръпване на Audi и Porsche от автомобилните серии. Миналия месец отборът реализира безапелационна победа в " 6-те часа на Спа " с първо и второ място и в този момент се надява на по този начин чакания триумф и на пистата " Бугати ".
@Toyota_Hybrid has arrived! #LEMANS24@alo_oficial @pechito37 @Sebastien_buemi @Mikeconway26 @kazuki_info @kamui_kobayashi pic.twitter.com/cE8gDoLP9x
— 24 Hours of Le Mans (@24hoursoflemans) June 11, 2018
Миналата година Toyota TS050 Hybrid с номер 8 отпадна поради щета в електрическия мотор, а тази с номер 7 – поради неразбирателство в питлейна, предизвикало щета в съединителя. През 2016-а загубата бе още по-сърцераздирателна. Лидерската кола на Toyota с номер 7, ръководена от Казуки Накаджима, отпадна единствено пет минути преди финала поради проблем с турбодвигателя.

Заедно с тези горчиви мемоари Toyota е напът да сложи връх за следващ седми опит да завоюва 24-часовото предизвикателство от началото на сегашния формат на шампионата.

" Проблемът ни е, че постоянно изникват проблеми, за които не сме очаквали въобще. Тази година работим по-усърдно от нормално, с цел да се предпазим даже от тях. Напрежението е малко по-различно. Сега няма Audi и Porsche, само че би трябвало да внимаваме. Никой от нас не си мисли, че просто ще стартираме и непосредствено ще победим. Не можем да си позволим неточности ", разкри Роб Люпен.

Конструкторът никога не счита, че неналичието на други фабричен тимове омаловажава възможна победа. " През последните три години ние бяхме разумният победител. Що се отнася до показване, скорост и тактика ние бяхме способни да победим конкуренцията си. Не успяхме да победим 24-те часа обаче. Нашата задача към момента е тук. Toyota против Льо Ман ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР