Шефът на ООН по правата на човека предупреди за възможни

...
Шефът на ООН по правата на човека предупреди за възможни
Коментари Харесай

ООН се опасява, че Мианмар върви по пътя на Сирия

Шефът на Организация на обединените нации по правата на индивида предизвести за вероятни закононарушения против човечеството в и сподели, че наподобява страната се насочва към голям спор като този, който опустошава Сирия, съобщи Агенция Франс Прес.
В изказване службата по правата на индивида на Организация на обединените нации приканва страните да подхващат незабавни и решителни дейности, с цел да подбуден военните водачи зад преврата в Мианмар от 1 февруари да спрат тяхната „ акция за репресии и изтребване на народа “.
" Опасявам се, че обстановката в Мианмар се насочва към цялостен спор ", съобщи в изказването, висш комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида. „ Държавите не би трябвало да разрешават да се повтарят смъртоносните неточности от предишното в Сирия и другаде “.
Мианмар е в безпорядък и стопанската система й е парализирана, откакто военните лишиха властта на цивилния водач на 1 февруари. Репресиите на хунтата против несъгласието доведоха до гибелта на цивилни -поне 710 до понеделник, в това число 50 деца - съгласно локална група за наблюдаване.
Междувременно етнически въоръжени размирен групировки ускориха офанзивите против военни и служители на реда през последните седмици, пораждайки опасения, че Мианмар върви към по-широк цивилен спор. А военните отвърнаха с въздушни удари, които разселиха хиляди цивилни.
" Изглежда, че военните имат намерение да засилят безмилостната си политика на принуждение против хората в Мианмар, употребявайки бойно и всякакво друго оръжие ", сподели Бачелет. „ Има ясни препратки към Сирия през 2011 година “, предизвести тя, имайки поради началото на революция, която през последното десетилетие умъртви близо 400 000 души и принуди повече от шест милиона да избягат от страната.
" И там видяхме мирни митинги, посрещнати с ненужна и очевидно непропорционална мощ ", сподели тя. " Бруталната, непрекъсната принуда на личния народ докара до това, че някои лица взеха оръжие, последвано от низходяща и бързо разрастваща се серпантина на принуждение в цялата страна. "
Бачелет уточни, че нейният предходник Наванетем Пилай е предизвестил през 2011 година, че " неуспехът на интернационалната общественост да отговори с единна увереност може да бъде гибелен за Сирия и отвън нея ".
" Последните 10 години демонстрираха какъв брой ужасяващи са следствията за милиони цивилни ", сподели тя.
 Русия е срещу глобите против хунтата в Мианмар Русия е срещу глобите против хунтата в Мианмар
Русия съобщи във вторник, че се опълчва на глобите против хунтата в Мианмар, предупреждавайки, че наказателните ограничения могат да п...
Бачелет уточни " достоверни отчети ", сочещи, че армията на Мианмар разкрила огън с ракетни гранати, осколъчни гранати и минохвъргачен огън в южния град Баго в края на предходната седмица. Съобщава се, че минимум 82 протестиращи против преврата са били убити при жестоките репресии.
Според известията силите за сигурност също са предотвратили медицинския личен състав да оказва помощ на ранените и са наложили на родственици „ санкция “ от към 90 $, с цел да получат телата на убитите, оповестиха от службата за правата на Организация на обединените нации.
В същото време се споделя, че сега в страната са арестувани минимум 3080 души, до момента в който 23 души са били наказани на гибел след секрети процеси, в това число четирима протестиращи и 19 други, упрекнати в политически и престъпни закононарушения. Бачелет прикани интернационалната общественост да предприеме дейности.
" Декларациите за наказание и лимитираните целенасочени наказания явно не са задоволителни ", сподели някогашният чилийски президент.
" Държавите с въздействие би трябвало незабавно да ползват координиран напън върху военните в Мианмар, с цел да спрат осъществяването на тежки нарушавания на правата на индивида и вероятни закононарушения против човечеството, против народа. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР