Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ.Големите ...

Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ.Големите

Стефан Янев: Нямам нищо против да ме оприличават на Орбан

Шефът на най-новата политическа партия насочи ясно обръщение към българския народ.

" Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са българските гласоподаватели. Големите началници са в Кула, Каспичан, Малко Търново, Петрич и Добрич. Ние би трябвало да чуваме гласа на българските жители и да работим за тях, за техния интерес. Ако Виктор Орбан прави това – слуша гласа на унгарските жители и се преценява с тях, значи това са и неговите началници. "

Този коментар направи пред БНР лидерът на партия " Български напредък " и някогашен длъжностен премиер Стефан Янев.

Дефицитът ни е, че не уплътняваме добре участието ни в Европейски Съюз и НАТО, не участваме в тези организации пълнокръвно и пълноценно, безапелационен е Янев, написа Novini.bg.

" Трябва да извлечем най-хубавия смисъл, интерес на страната и изгода за страната от участието ни в тези организации. Ако приемем, че Орбан прави това за Унгария и унгарския народ, нямам нищо срещу да бъда оприличаван на Орбан. И ще търсим сходен вид политика за осъществяване и в българската реалност. "

Във връзка с връзките на неговата партия с Природен парк занапред Стефан Янев декларира, че бъдещото присъединяване на неговата партия във всички типове ръководство ще бъде " без чертаене на червени линии и без дълбаене на червени изкопи ".

" В политиката всичко е допустимо, само че при ясни правила и транспарантна процедура, тъй че жителите да знаят какво се случва. За да няма обвинявания, че се основава следващото подмолно съглашение. 30 години се опитваме да вършим едно и също и чакаме друг резултат. Мисля, че е време да вършим по-различни неща ", акцентира експремиерът.

Източник: petel.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg