Шефът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард предупреди САЩ

...
Шефът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард предупреди САЩ
Коментари Харесай

Кристин Лагард: В търговските войни няма победители

Шефът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард предизвести Съединени американски щати против издигането на бариери пред търговията в оповестено през днешния ден изявление. „ В комерсиалните войни няма спечелили “, сподели Лагард в изявлението си за аржентинския в. „ Ла Насион “, отговаряйки на въпроса за решението на президента Доналд Тръмп да наложи вносни мита за стомана и алуминий.

Тя сподели, че бедните страни и бедните хора в богатите страни са се възползвали от повишаването на международната търговия през последното десетилетие, само че признава, че някои райони и промишлености са потърпевши. " Ефектът, генериран от нововъведенията и търговията, би трябвало да се вземе поради, с цел да се компенсира тази щета, само че опитът да се понижи търговията или да се основат спомагателни бариери няма да докара до спечелили ", сподели тя.

Лагард е в Буенос Айрес за среща в понеделник и вторник на финансовите министри на Г-20 и президентите на централната банка. Тя съобщи, че международната стопанска система е в добра форма, като тази година се чака напредък от 3,9%, както и по-високи равнища на доверие на вложителите.

" Това не значи, че на хоризонта няма облаци, на които да обръщаме внимание ", сподели тя. Неочакваното решение на Тръмп по-рано този месец да наложи 25% мито върху вноса на стоманата и 10% за алуминия съживи страховете от комерсиална война. След това президентът на Съединени американски щати удължи краткотрайните изключения за Мексико и Канада, в очакване на предоговаряне на Северноамериканското съглашение за свободна търговия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР