Шефът на корпоративната партия ДСБ в Шумен Васил Тодоров се

...
Шефът на корпоративната партия ДСБ в Шумен Васил Тодоров се
Коментари Харесай

Скандал в БЛИЦ! Човек на Костов в жесток конфликт на интереси, лапа по 3 тлъсти заплати на месец!

Шефът на корпоративната партия ДСБ в Шумен Васил Тодоров се оказа в епицентъра на гръмък скандал. Той е подозиран в фрапантен спор на ползи, научи БЛИЦ. Медията ни разполага с документи, от които излиза наяве, че партийният функционер получава по три тлъсти заплати от три разнообразни места.

Тодоров по едно и също време получава заплащане от компанията си " Фортуна Риал Естейт " и от " Студентски столове и общежития ", в което е чиновник.

Отделно от хилядите левове, които всеки месец се вливат в активите му, Тодоров взима пари и като общински консултант в Шумен.

Явно " политикът " от котилото на българския Фетуллах се има за недостижим, откакто необезпокоявано прибира съществени суми и показва стандарт, на който биха завидели даже английските знатни особи.

Неотдавна Тодоров бе даден на прокурор от Академичния съвет на шуменския университет „ Епископ Константин Преславски ".

Васил Тодоров

До сезиране на прокуратурата се е стигнало поради подозрения за непозволено разходвани средства.

Пред сътрудниците си от Академичния съвет ректорът на ВУЗ-а проф. Георги Колев е споделил, че Тодоров е бил определен за ръководител на Студентския съвет в Шумен, а по едно и също време е и ръководител на Сдружение „ Център за интернационалните юношески стратегии - ЦММП ", записано на домашния му адрес.

От изнесената от ректора информация става ясни,че в интервала от 12 юни 2013 година до 23 ноември 2015 година на Сдружението е изплатена сума от 75 084 лева От тях 40 304 лева са били за командировки, получени от Васил Тодоров от 4 декември 2013 година до 1 юли 2016 година Ректорът добавя, че в края на месец юни е стопирал искане на Сдружението за нови - малко над 22 000 лева

В информация предоставена от проф. Колев се вижда, че през 2002 година Васил Тодоров е приключил висше обучение, компетентност „ География и биология ", след което обаче продължава да поддържа студентския си статут и досега. За целия интервал се е явил на 4 изпита, а други 34 от предходното му следване са приети. По този метод през последните 14 години Тодоров е студент, с право на присъединяване в Студентския съвет и Общото заседание на студенти и докторанти към Шуменски университет.

" Ректорът е в правото си да ревизира нещата ", разяснява тогава Тодоров. По думите му, средствата за командировъчни не са били единствено на негово име, а и на други хора, Командировките в посочения интервал са били по отношение на национални студентски мероприятия.

Интересно дали Тодоров ще излезе изсъхнал и този път от инспекцията на способените органи?

Ивайло КРАЧУНОВ

БЛИЦ ще продължи да следи развиването на абсурда!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР