Шефът на европейската дипломация Жозеп Борел заяви днес, че ще

...
Шефът на европейската дипломация Жозеп Борел заяви днес, че ще
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Москва трябва да плати за възстановяването на Украйна

Шефът на европейската дипломация Жозеп Борел съобщи през днешния ден, че ще изследва дружно с сътрудниците си от ОССЕ, събрали се в полския град Лодз, " всички законни благоприятни условия " Русия да бъде принудена да заплати за разрушенията в Украйна, съобщи " Франс прес ".

" Иззели сме близо 20 милиарда евро от олигарси и лица, подкрепящи Русия, и направляваме към 300 милиарда финансови активи на Руската централна банка ", уточни той.

" Тези пари би трябвало да се употребяват за възобновяване на Украйна ", настоя той по време на министерската среща на ОССЕ в Лодз.

В организацията членуват 57 страни, измежду които Москва и Киев.

Варшава – ротационният ръководител на ОССЕ, отхвърли да допусне на своя територия съветския външен министър Сергей Лавров.

Москва назова това решение провокационно.

Русия е представлявана в Лодз от своя дипломат към ОССЕ.

Жозеп Борел твърдо осъди експанзията на Русия против Украйна, като съобщи, че тя е нарушаване на интернационалното право и на правилата на ОССЕ.

" Русия докара войната в Европа, подкопа устава на Организация на обединените нации и не зачете интернационалните задължения ", сподели той.

Борел добави, че Европа и светът имат " потребност от нов ред за сигурност в Европа, откакто Русия тотално унищожи предходния ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР