Шефът на Дорна Спорт, компанията организиращата световния шампионат по мотоциклетизъм

...
Шефът на Дорна Спорт, компанията организиращата световния шампионат по мотоциклетизъм
Коментари Харесай

Дорна ще помогнат на Кръчлоу да си намери място в MotoGP през 2021 година

Шефът на Дорна Спорт, компанията организиращата международния шампионат по мотоциклетизъм (MotoGP), Кермело Еспалета съобщи, че при нужда испанската компания ще помогне на Кал Кръчлоу да си откри място на стартовата решетка през 2021 година.

Британецът е мощно евентуално да загуби своето място в отбора на LCR Honda, с който се състезава от 2015 година насам. Това ще стане факт, в случай че фактически Пол Еспаргаро премине в заводския отбор на Repsol Honda след своята разлъка с KTM. Трансефът на испанеца ще задвижи колелото, което ще изпрати Алекс Маркес в LCR Honda. Тази рокада в лагера на японците, ще остави Кръчлоу без място в частния им отбор, защото от двата му мотора, единият наложително би трябвало да бъде пилотиран от японски играч.

Кръчлоу в началото смяташе да приключи своята кариера в края на 2020 година поради множеството тежки травми в последните години. Удължената пауза в шампионата поради пандемията от ковид обаче му разреши да се възвърне, като неотдавна британецът загатна, че може да премисли своето решение.

Пилотски места в заводските тимове за 2021 година съвсем няма, като единствената евентуално опция за английския играч е завръщане в лагера на Ducati, с които изкара един доста разочароващ сезон през 2014 година. Всичко това обаче ще зависи от развоя на договарянията сред италианския отбор и Андреа Довициозо.

За Дорна е доста значимо на стартовата решетка в MotoGP да има най-малко един британец, защото през 2017 година те стартираха Купата за английски гении, чиято цел е да откри идната мотоциклетна звезда от Острова.

Сезон 2020 в MotoGP започва на 19 юли с Гран При на Испания на пистата „ Херес “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР