Шефът на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин призова главния

...
Шефът на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин призова главния
Коментари Харесай

Пригожин: Да спрем достъпа на YouTube за Русия

Шефът на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин прикани основния прокурор на Русия Игор Краснов да блокира достъпа на YouTube за страната и да разгласи притежателя на платформата, Гугъл Corporation, за " нежелана организация " (термин в съветското законодателство, отнасящ се до чуждестранни организации, чиято активност може да съставлява опасност за основите на конституционния ред на Руската федерация, отбранителната дарба на страната или нейната сигурност - бел. ред.).

Това заяви пресслужбата на Concord Corporation на Пригожин, представена от съветската версия на " Свободна Европа ".

Бизнесменът твърди, че YouTube е " покрит с имитации, дискредитиращи съветската войска, разпространяващи съзнателно погрешна информация за дейностите на съветските въоръжени сили, държавни органи и администрация, както и патриотични сили ".

Според него платформата е инструмент на " осведомителната война ", която Съединени американски щати сякаш водят против Русия, и организира " поредна политика на цензуриране на съветските канали ". Според Пригожин в Youtube се разгласява " русофобско наличие, апели за събаряне на властта в Руската федерация и деструктивни материали ".

Той предлага Гугъл да бъде обявен за " нежелана организация ", защото " популяризира информация, целяща да сътвори опасност за отбранителната дарба на страната и сигурността на страната ".

След началото на съветската инвазия в Украйна достъпът до редица обществени мрежи в Русия беше блокиран, в това число Twitter, Фейсбук и Instagram. Собственикът на последните две от тези обществени мрежи, Meta Corporation, беше критикуван заради отхвърли да цензурира наличие, което насочва апели за опозиция против съветската инвазия.

YouTube блокира редица съветски канали след началото на войната. Наскоро в осъществяване на глобите на Съединени американски щати беше блокиран профила на Съвета на федерацията. В същото време представители на съветските управляващи са скептични по отношение на опцията за блокиране на известната платформа.

След като блокира акаунта на Съвета на федерацията, Министерството на цифровото развиване на Руската федерация разгласи, че няма проекти да блокира достъпа до YouTube за страната.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР