Шефът на Антикорупционната комисия /КПКОНПИ/ Сотир Цацаров сезира прокуратурата с

...
Шефът на Антикорупционната комисия /КПКОНПИ/ Сотир Цацаров сезира прокуратурата с
Коментари Харесай

Сериозен конфликт! Какво поиска Цацаров

Шефът на Антикорупционната комисия /КПКОНПИ/ Сотир Цацаров сезира прокуратурата с искане за осъществяване на инспекция за неговите дейности и изказванията на Кирил Петков, които " навеждали на извод за осъществено закононарушение "

Това обявиха от КПКОНПИ в отговор на въпрос на Dir.bg по какъв начин биха коментирали желанията на министър ръководителя Цацаров да бъде предаден на прокуратурата. 

На 16 януари министър ръководителят Кирил Петков в изявление пред телевизия bTV съобщи, че има последици от изнесената от Цацаров класифицирана информация и казусът евентуално ще бъде предаден на прокуратурата. 

Цацаров декларира още в желае до прокуратурата, че апелира акта за лишаване достъпа му до класифицирана информация по реда на закона, като изрично декларира, че " този сигнал не е обвързван с процедурата по обжалване, а касае единствено обществено декларираните изказвания на господин Петков за вероятно незаконно държание ". 

Цацаров съобщи желанието си да напусне поста още на 13 януари, като разгласи, че ще направи това пред отрасловата комисия в Народно събрание и ще изиска да бъде освободен от 1 март.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР