Шедьоври от класически композитори ще изпълнят цигуларят Владимир Тасев и

...
Шедьоври от класически композитори ще изпълнят цигуларят Владимир Тасев и
Коментари Харесай

Цигуларят Владимир Тасев представя класически шедьоври в катедралата „Св. Йосиф”

Шедьоври от типичен композитори ще изпълнят цигуларят Владимир Тасев и органистката Благовеста Ангелова в катедралата " Св. Йосиф " в София на 12 декември.

Музикантите ще показват празничен концерт, отдаден на Рождество Христово, с произведения от Георг Фридрих Хендел, Йохан Себастиан Бах, Антонио Вивалди, Томазо Албинони, Лудвиг ван Бетховен, Волфганг Амадеус Моцарт, Франц Шуберт, Жул Масне, Шарл Гуно и други композитори.

В концерта ще вземат участие също сопраните Ангелина Манчева, Албена Димитрова и Снежана Атанасова, както и пианистката Снежана Абрашева.

Някои от творбите ще прозвучат в обработки разнообразни от тези, които публиката всекидневно чува в концертните зали. Към някои от инструменталните пиеси са добавени сопранови партии.

Част от вокалните осъществявания са с латински текст от Владимир Тасев и Албена Димитрова.

Началото на концерта е в 19:00 ч., входът е свободен.

Цигуларят Владимир Тасев е притежател на награди от музикални състезания у нас и в чужбина. Специализирал е в Кралската брюкселска консерватория в класа по цигулка на проф. Артур Грюмьо. Впоследствие печели състезания за концертмайстор в Софийската опера и в Симфоничния оркестър на Българското национално радио, гостува като концертмайстор в Софийската филхармония. Носител е на премията " Студио Липицер " от Международния конкурс за цигулари " Премио Родолфо Липицер " през 1985 година в Гориция, Италия. Записва 14 компактдиска с осъществявания на партии за цигулка /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР