Шедьовър в дисциплината политическа арогантност“, стил свободен гьонсуратлък“ - така

...
Шедьовър в дисциплината политическа арогантност“, стил свободен гьонсуратлък“ - така
Коментари Харесай

Румен Петков: От вчера шкафчето на премиера позори не само България, а и Европа

Шедьовър в дисциплината „ политическа надменност “, жанр свободен гьонсуратлък “ - по този начин водачът на АБВ дефинира изявлението на премиера Бойко Борисов пред немския вестник " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " за фотосите от спалнята му. 
" Този презрян лъжец показва пред велика Германия, че има ампутирано възприятие за позор, че възприятието за политическо стеснение му е непознато ", разяснява Петков и съобщи подготвеност да направи разбор на изявлението и всички неистини в него пред представител на уважавания вестник. 
Според Петков вестникът би трябвало да потърси отговор на въпросите за какво бездейства българската прокуратура, за какво българското Народно заседание месеци наред не откликва на, която да проверява случая. Такава комисия посредством НСО, посредством института по криминалистика и криминология ще даде доста бързо отговори на тези въпроси, уверен е Петков.
Снимките от чекмеджето с милион евра и кюлчета злато бяха показани на 17 юни, напомни Петков и означи, че той още на 20 юни е предложил дамите, правили фотосите да бъдат наградени с " Пулицър ". " 5 месеца му трябваха на страхливеца Борисов да признае, че това са фотоси, правени от дами, които, видите ли,го разочаровали и той се преориентирал към мъжете ", разяснява Петков.
" Първо, той е разочаровал дамите, тъй като единствено жена, която е доста разочарована, доста недооценена може да направи такива фотоси. Това е афектирана жена, това е осквернена жена ", акцентира водачът на АБВ. " Ако той, заради възрастовата си група, е решил да се преориентира, първата си крачка я направи в петък - те с министъра на околната среда се целуваха като прекомерно близки хора ", добави още Петков по адрес на премиера. 
По думите му, пропадането на Борисов се задълбочава и в случай че Германия и немските институции не схванат с какво събитие си имат работа, това е доста грозна оценка за тях. " Вече за тях. От това изявление нататък – за тях ", акцентира Петков.
" Освен признанията за преориентацията - физическата, имаме нещо доста впечатляващо – като му идвали гостенките момчетата от службата за защита не им проверявали дамските чанти ", интерпретира казаното в изявлението Петков.
" Той признава, че фотосите отразяват истината ", разяснява думите на премиера пред немския вестник Петков и задочно го апострофира: " Тя (жената, правила снимките) би трябвало да е влезнала със сак, тъй като вътре има един долап пачки по 500 евра. Съкът би трябвало да е с усилени дръжки. Нямам визия какъв брой тежат, в никакъв случай не съм имал досег до подобен масив, само че това е тежко нещо - кюлчета злато, един милион евра… "
Всички тези неща позорят освен България, от през вчерашния ден нататък те позорят Европа, разяснява водачът на АБВ. " Европейската комисия, Европейският парламент, Съветът на Европа, преди всичко страната, в която излиза това уважавано издание Алгемайне Цайтунг би трябвало да са наясно - мълчанието им оттук насетне ги прави съучастници с Борисов ", съобщи още Петков.
По думите му, " би трябвало да си с доста натоварено схващане, с цел да кажеш, че в 17-та година някой ти снимал спалнята с съмнението, че ще купиш самолети в 19-та..., че 20-та година като влизаме в ERM 2…. – и това в 17-та година някой изверг тръгнал да му снима шкафчето и да мъкне вътре евра и кюлчета със злато... ", разяснява с съмнение версията на премиера Петков.
" Ако Европа замълчи, в случай че Меркел замълчи в този момент – те са му съучастници ", отсече той. " Всеки който от през вчерашния ден насам мълчи е съизвършител - от Фондерлайен до Ангела Меркел ", акцентира Петков.
Лидерът на показа, че е обезпокоен, поради казаното от Доналд Туск, че Борисов му се изповядал. " Изповедите са типични за 30-те години на предишния век за мафията. Вероятно не престават и до ден сегашен ", разяснява Петков и заключи: " Ако изповедалникът Тукс смята това за обикновено, дано да си го държат в ЕНП ". Ще направя вероятното в европейските страни да се разбере какво съставлява ЕНП в България и че Туск му е съизвършител, закани се Петков. 
Според водача на АБВ в България сме очевидци на доста тежка форма на политическа патология. " Има една групичка партии, които се вършат на протестиращи и на опозиционни, които доста непретенциозно, доста свенливо, съвсем услужливо не разясняват тематиката с кюлчетата, не разясняват тематиката с милиона евра в шкафчето ", означи той. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР